Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

Vrijdag 4 januari DE FOUTE PARTY

Vanaf 20u00 zijn jullie welkom om te benen te komen strekken in de Spiegeltent op de Grote Markt te Vilvoorde. Net zoals de vorige jaren maken we er een groot succes van met veel volk, frisse pintjes en de beste foute platen!

De toegang is gratis.

Laat je Johan via sms iets weten als je komt? Bedankt.

Zaterdag 5 januari PRAATCAFE UITSLUITEND VOOR SINGLES

Al enkele keren stond de eerste zaterdag van de maand in het teken van de singles met een praatcafe uitsluitend voor deze doelgroep. Het is een succes en Bea doet met veel plezier verder!

Ben je single kom dan voor een vrijblijvende babbel naar het praatcafe en ontmoet er andere singles onder het genot van een drankje. Bea opent om 20 uur en sluit af om 23 uur, je kan dan onderling beslissen of je nog verder een stapje in de wereld zet.

Zondag 6 januari NIEUWJAARSRECEPTIE IN VILVOORDE

Het Vilvoords stadsbestuur nodigt ons uit voor de nieuwjaarsdrink in de Spiegeltent op de Grote Markt. Ze verwelkomen ons graag met de gezellige muziek van Peper & Zout. Het wordt een amicaal volksfeest waar de stad trakteert op een gratis drankje en warme wafeltjes.

Wil je er graag bij zijn, geeft dan Willy een seintje.

Vrijdag 11 januari PUTTEKE WINTER IN HUIZINGEN

Deze winter kun je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen!
Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is “Putteke Winter” ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Verschillende domeinen hullen zichzelf in een magische sprookjessfeer tijdens deze gezellige winterwandeling. De wandeling wordt sfeervol licht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever.

 Putteke Winter in Huizingen is een romantische winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Provinciedomein Huizingen. De wandeling is sfeervol verlicht met kaarsen en vuurkorven.

Laat je verrassen door de wonderlijke vuur- en lichtshows.

 De wandeling start aan de hoofdingang van het Provinciedomein Huizingen. We kunnen starten van 18u00 tot 20u45. De laatste acts eindigen om 21u20.

Voorzie best warme kledij en stevig schoeisel. De ingang in gratis.

 Afspraak om 18u30 aan de ingang van het Provinciedomein Huizingen – Torleylaan 100 – 1654 Beersel

Geef Ingrid N  een seintje als je erbij zal zijn.

Zaterdag 12 januari CINEMA IN MECHELEN ONLY FOR SINGLES!!

We gaan naar het cinemacomplex UCG Mechelen (Spuibeekstraat 5 – 2800 Mechelen) en kiezen daar een film.

Samenkomst in inkomsthal tussen 19u00 en 19u15.

Contactpersoon Carine, bel haar als je meegaat. Nadien mogelijkheid om samen een glaasje te drinken.

Zaterdag 12 januari KAARTAVOND IN ONS LOKAAL

Leg je graag een kaartje in een ontspannen sfeer kom dan langs in ons lokaal voor een boompje te wiezen, belotte, pandoeren of een ander kaartspel …  Het kaarten start om 19u00.

Indien er kaartliefhebbers onder ons zijn kan er misschien tijdens de herfst- en winter maanden op regelmatige basis een avondje kaarten worden georganiseerd.

Wie graag een kaartje legt kan seintje geven aan Jan V .

PS: diegenen die een ander gezelschapsspel willen spelen zijn natuurlijk ook welkom (wel zelf meebrengen aub)

Zondag 13 januari WANDELING TE WILLEBROEK

Carine neemt ons mee voor een wandeling in het natuurreservaat het BROEK te Willebroek – 7 km
Info:
Het Broek is een prachtig stukje natuur in de Rupelvallei. Het fotogenieke landschap met
loofbomen, hooilanden en vijvers vol leven is een ware aantrekkingspool voor wandelaars
Wat is er te zien?
Het Broek was een bijna ontoegankelijk gebied doordat de Rupel regelmatig overstroomde.
Het landschap veranderde sterk bij de indijking van de rivier tussen 1100 en 1300. Na de
indijking werd de turf ontgonnen als brandstof. Daardoor ontstonden de vijvers die zo
kenmerkend zijn voor het gebied.
Het grootste deel van het Broek bleef echter hooiland. Tot omstreeks 1920 de luciferfabriek
‘Union Allumettière een 35 ha aankocht en beboste met populier. Talrijke kleinere eigenaars
volgden het voorbeeld van die maatschappij. Het Blaasveldbroek veranderde van een open
landschap (hooiland) in een populierenbos. Nu bestaat het gebied uit broekbossen,
hooilanden en rietvelden.
Het Blaasveldbroek ligt slechts 2 à 3 m boven de zeespiegel en is een nat, vochtig gebied,
zoals zijn naam al weergeeft ’een broek‘.

We genieten van een prachtige wandeling vol groen en vijvers in deels onverharde wegen,
bij regenweer zijn wandelschoenen een aanrader
We spreken af op de parking in de Broekstraat 157/125, 2830 Willebroek om 14.00 uur
tussenstop in taverne The Boathouse voor een drankje en een hapje is voorzien
Nadien kan er indien er interesse is nog lekker worden gegeten in de onmiddellijke buurt

Zondag 13 januari THAIS ETENTJE IN GRIMBERGEN

Wie eet er niet graag Thais of heeft het nog nooit geprobeerd?

Hier is je kans, op zondag 13 januari heeft Bea een tafel voor 6 gereserveerd tegen 18 u in restaurant “Surin “ Wolvertemsestwg 124, 1850 Grimbergen.

Heb je interesse laat  Bea dan iets weten.

Zaterdag 19 januari TONEEL TE AALST: BOILING FROG

Het zwarte schaap van de familie Berkema sterft, het verloren schaap van de familie Berkema keert weer. De begrafenis is de aanleiding voor een al dan niet blijvende omwenteling.

Gebeurtenissen volgen elkaar op, de ene nog geestiger en verrassender dan de andere, oud zeer komt bloot te liggen, frustraties borrelen op, geheimen reveleren zich. Als we in de spiegel kijken en we zien prinsen en prinsessen in de plaats van kikkers, zijn we dan in staat om het tij te keren?

Een heerlijk absurdisch, zwartgallig en confronterend stuk in regie van Joke Devynck

Als je er bij wilt zijn geef je Ingrid een seintje voor 12 januari!  Er zijn 6 kaarten gereserveerd, de toegang is 11 € en we treffen elkaar om 20.15 uur in de Meuleschettestraat 32 te Aalst

Zondag 20 januari SINGLE STAR FOR A DAY

Jean nodigt alle vroegere en huidige én toekomstige zanger(es)s(en) uit op een receptie én repetitie voor de nieuwe start van het Ari-Vee zangkoor.

We spreken af om 14u00 in ons lokaal.

Er kunnen nog altijd nieuwe zanger(es)s(en aansluiten! Welkom! Stuur een bericht naar Jean.

Het Star-for-a-Day Team

Vrijdag 25 januari BOWLING IN WEMMEL

In BOWLING STONES te WEMMEL.

Afspraak om 19u45 zodat we om 20u00 stipt kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten.

Prijs: 6,00 per spel.

Geef op tijd een seintje te geven aan Guy als je erbij wil zijn.

Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 26 JAN FUIF ZAAL VOLKSLUST IN MERKSEM

De kleine bron organiseert al jaren rookvrije fuiven in het Antwerpse. In een ongedwongen sfeer draait een DJ dansbare en kleurrijke muziek uit alle tijden en continenten. De meeste fuifgangers zijn ergens tussen de 30 en 60 jaar. Deze fuiven zijn veel kleinschaliger dan de Oeverfuiven, gaan door in een kleinere zaal en het geluidsvolume laat je nog toe te praten.

Er wordt steeds begonnen met een uurtje gratis dansinitiatie. Deze initiatie is van 20-21u, er is geen voorkennis nodig. Vanaf 21u is het aan de DJ en dan krijgen we kleurrijke muziek met draaglijke decibels van de jaren 60 tot nu met tevens een flinke portie wereldmuziek, van rock tot soul, van funk tot dance.

Welke dansintitatie er precies zal zijn, kan je binnenkort zien op de website:  http://www.30plusfuiven.be/agenda. De ingangsprijs is 10 euro.

Afspraak om 22u15 bij de ingang van Zaal De Volkslust, Van Heybeeckstraat 26 – 2170 Merksem. Ga je mee? Geef dan Lieven ten laatste donderdag 24 januari een seintje. Carpooling: bij voldoende interesse (minstens 4 deelnemers) vertrekken we om 21u15 aan het Ari-vee lokaal.

Zondag 27 JAN WANDELING KORBEEK-DIJLE NEERIJSE 9 KM

Een zacht glooiende wandeling langs grotendeels onverharde wegen voert ons door deze landelijke streek tussen Tervuren en Leuven. Voorzie degelijke stapschoenen die wat modder kunnen verdagen. Na de wandeling kunnen we even verderop aan de Zoete Waters iets gaan drinken.

Afspraak om 14u00 op de parking in de Donkerstraat (hoek met de Dorpstraat) in Neerijse, dat is een 100 tal meter van de kerk van Neerijse.

Carpooling vanaf het Ari-vee lokaal: vooraf reserveren als je mee wil rijden, afspraak om 13u15. Geef een seintje aan Lieven.

Dinsdag 29 januari FILM CC STROMBEEK “LIEBE IN DEN GANGEN”

Wanneer de metselaar Christian zijn baan kwijtraakt, begint hij te werken bij een groothandel in voormalig Oost-Duitsland gaat er een nieuwe wereld open voor de schuchtere Christian. In één van de gangen ziet hij de mysterieuze Marion van de snoepafdeling en valt als een blok voor haar. Zijn collega’s maken echter meteen duidelijk dat ze niet beschikbaar is. In de pauzes bij de koffieautomaat bloeit er toch iets op tussen Christian en Marion. Wanneer zij ineens niet op haar werk verschijnt, vervalt Christian in somberheid en oude gewoontes.

 We spreken af om 20u15 aan het onthaal in het Cultuurcentrum Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Zaterdag 2 februari PRAATCAFE UITSLUITEND VOOR SINGLES

Al enkele keren stond de eerste zaterdag van de maand in het teken van de singles met een praatcafe uitsluitend voor deze doelgroep. Het is een succes en deze keer nemen Lieven en Francis het van Bea over.
Ben je single kom dan voor een vrijblijvende babbel naar het praatcafe en ontmoet er andere singles onder het genot van een drankje. De deuren openen om 20 uur en sluiten om 23 uur, je kan dan onderling beslissen of je nog verder een stapje in de wereld zet.