Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

Donderdag 6 september FOODTRUCK MARKT IN VILVOORDE

Tijdens de zomermaanden is er elke 1ste donderdag van de maand een foodtruck markt in Vilvoorde.

Zin om ook eens te komen proeven van wat de foodtrucks te bieden hebben?

We spreken af om 18u00 aan de achterkant van het Stadhuis van Vilvoorde (Lange Molenstraat)

Geef Mieke een seintje aub.

Zaterdag 8 september HOPDUVELFEESTEN IN ASSE

Tijdens het 2e weekend van september zijn het weer de hopduvelfeesten hier in Asse, en dat ’s wel ’s de moeite waard. Sommige activiteiten zijn gratis maar voor de optredens moet er betaald worden. De meeste zaken gaan in open lucht door dus tja, qua weer blijft het altijd afwachten.

Voor meer informatie www.hopduvel.be. ONDERLING AF TE SPREKEN

Zondag 9 september KEGELEN IN ANTWERPEN

Kegelen in de Kegelkluis – Leeuwenstraat 16 in Antwerpen om 15u00.

Voor wie bowlen te zwaar is, is kegelen een leuker spel. Wij hebben 2 banen ter beschikking en spelen in ploegverband dames – heren.

Na het kegelen blijven we ter plaatse iets eten.

Ga je mee? Geef dan een seintje aan Karel

Zondag 16 september OP STAP MET EEN BEGIJN

Ik weet het, vandaag is het autoloze zondag dus ideaal om eens met de trein richting Leuven te reizen!

Een Leuvense begijn neemt ons mee op een wandeling door het Groot Begijnhof van Leuven (Unesco Werelderfgoed) en vertelt over haar dagelijkse leven in de 17de eeuw. Volgden de begijnen toen nog de oorspronkelijke idealen van deemoed en kuisheid? Of namen ze het niet meer zo nauw met hun geloften, genoten ze van overvloedig gedekte tafels en dronken en dansten ze naar hartenlust?

De begijn zal je een relativerend en soms een beetje ondeugend verhaal van haar leven brengen tijdens de wandeling door het prachtig gerestaureerde Leuvense begijnhof met Kerk, infirmerie, H. Geesttafel, huizen en conventen …

De wandeling begint om 11u00 en start aan de trappen van het stadhuis en duurt een 2-tal uur – daarna kan je eventueel iets klein eten en er loopt ook een fototentoonstelling in het stadspark (ingang Tiensestraat) “De Duitse Negatieven van Leuven” die we nog kunnen bezoeken (ingang gratis)

Deelnameprijs: € 6,00

Vermits we moeten reserveren om mee op wandeling te kunnen, zou ik graag tegen ten laatste 10 september weten of je erbij zal zijn – dat kan door een telefoontje aan Mieke te geven en € 6,00 over te schrijven op de welgekende rekening van Ari-Vee BE69 7340 1573 0678.

Zondag 23 SEP HEUVELKANTWANDELING IN MEERBEEK 10 KM

Een glooiende wandeling langs velden en bosranden en met een klimmetje naar het hoogste punt van de gemeente waar een radarinstallatie voor het luchtverkeer staat. We stappen langs grotendeels onverharde wegen.

Afspraak om 14u00 aan de kerk van Meerbeek (Sint-Antioniusstraat 24-34, 3078 Kortenberg). Afspraak om 13u15 voor carpooling vanaf ons lokaal in Strombeek-Bever. Geef een seintje aan Lieven als je graag meerijdt of meestapt.

Dinsdag 25 september FILM CC STROMBEEK “THE BOOKSHOP”

Eind jaren 50 besluit de jonge weduwe Florence Green haar leven terug op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, en dat stoot sommige inwoners van het Britse kustplaatsje voor de borst. Vooral de welgestelde Violet Gamart en haar man jutten de dorpsgenoten op om Florence tegen te werken. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Het is verrassend genoeg de Spaanse regisseur Isabel Coixet die instond voor de verfilming van de oer-Britse gelijknamige roman van Penelope Fitzgerald. De film was dan ook een enorm succes in Spanje waar de film 3 Goya’s won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Een sfeervolle, erg elegante film over vastberadenheid en de (al dan niet ondermijnende) kracht van boeken en de ideeën die ze omvatten.

 We spreken af om 20u15 aan het onthaal in het CC Strombeek. De film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6?00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Vrijdag 28 september BOWLING IN WEMMEL

In BOWLING STONES in WEMMEL.

Afspraak om 19u45 zodat we om 20u stipt kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten.

Prijs: 6,00 per spel.

Geef op tijd een seintje te geven aan GUY  als je erbij wil zijn.

Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 29 september SEPTEMBERFEESTEN PEUTIE

Naar jaarlijkse gewoonte, tijdens het laatste volle weekend van september staat Peutie (Vilvoorde) in het teken van de Septemberfeesten.

Dit feestweekend gaat op zaterdag 29 september 2018 van start.

Om 11u00 wordt dan namelijk de tweedaagse rommelmarkt geopend. Ongeveer 400 standhouders nemen aan deze straatverkoop deel. Tegelijk met de rommelmarkt wordt ook een hobby- en ambachtenmarkt georganiseerd.

In het centrum is verder ook op diverse plekken straatanimatie, baten plaatselijke handelaars en verenigingen eet- en dranktentjes uit en zijn er optredens van fanfares en om 15u Bigband Gretry (waar onze Guillaume als trompettist meespeelt).

Een ander vast onderdeel van de Septemberfeesten is de Sint-Leonardusprocessie die op zondag 30 september 2018 om 11u uitgaat. In de namiddag en avond zijn er ook verschillende animaties en optredens voorzien.

Meer info kan je vinden via volgende link

http://septemberfeestenpeutie.be/programmatie.html

 ONDERLING AF TE SPREKEN!

Zondag 30 september KERMIS IN SINT-GENESIUS-RODE

Een andere jaarlijkse gewoonte tijdens het laatste weekend van september is “de kermis in Sint-Genesius-Rode”

In het kort: Ieder jaar is het tijdens het laatste weekend van september traditioneel 4 dagen groot feest in Sint-Genesius-Rode.

Op zaterdag 29 september 2018 is er de ganse dag Jaarmarkt in het centrum. Natuurlijk komen ook de reuzen Tist en Triene langs, en ’s avonds om 20h30 is er een spetterend vuurwerk.

Op zondag 30 september 2018 is er dan een gezellige rommelmarkt in de wijk Middenhut met meer dan 650 standen, en er zijn tal van straatanimaties en verschillende “muziekoptredens” o.a. van jazzcombo “Clinkers” (waar onze Guillaume als trompettist meespeelt)

De kermis in Sint-Genesius-Rode gaat door van vrijdag 28 september 2018 tot maandag 01 oktober 2018. Vergeet niet eerst de kortingsbonnen uit te printen !

Meer info en kortingsbonnen voor de kermis vind je via volgende link https://www.kermis-feest.be/nl/bon-reduction-korting/510/de-kermis-in-sint-genesius-rode.htlm

ONDERLING AF TE SPREKEN!

Donderdag 4 oktober “GRAND OPENING” VAN DE GROTE MARKT VAN VILVOORDE

Van 4 tot en met 7 oktober staat Vilvoorde volledig in teken van de Grand Opening van de Grote Markt. We starten op donderdagavond om 18 uur met de feestelijke opening van de nieuwe Grote Markt. Foodtrucks, muziek, een lichtspektakel, … het wordt echt een topavond. Iedereen, van binnen én buiten Vilvoorde, is dan ook meer dan welkom.”

We spreken af om 18u00 aan het Stadhuis op de vernieuwde Grote Markt.

Kom je mee feesten geef dan een seintje aan Willy

Vrijdag 5 oktober VURIGE AVOND

Ook vandaag feesten ze verder in Vilvoorde!

We genieten van prachtige projecties op verschillende gebouwen. Vurige acties tussen de projecties door maken er een spetterende avond van.

We spreken af om 19u00 op het terras van de Koning van Spanje. Het beloofd een warme avond te worden!

Kom je ook? Geef dan een seintje aan Mieke

Zaterdag 6 oktober PRAATCAFE UITSLUITEND VOOR SINGLES

Elke woensdagavond is er een praatcafé voor de leden van onze activiteitenvereniging. Hier komen zowel singles als koppels naar toe. Maar deze avond is exclusief voor singles. Ook single ? Kom dan  naar ons single praatcafé voor een vrijblijvende babbel en ontmoet andere singles onder het genot van een drankje.  We gaan open om 20 uur en tegen 22.30 uur bespreken we waar we de avond verder zetten.

Zaterdag 6 oktober WAS HET NU ’80, ’90 OF 2000-PARTY?

Nog altijd in het teken van de “Grand opening” van de grote markt gaat er een “Was het nu ’80 ’90 of 2000-party” door op de Grote Markt van Vilvoorde.

Sinds jaar en dag trekt de party-caravaan van Studio Brussel door Vlaanderen met het meest dansbare uit de muziekgeschiedenis met “Was het nu ’80, ’90 of 2000?”

Vandaag is Vilvoorde aan de beurt.

Gratis en voor niets kan je je beste dance moves uit de jaren 80, 90 en 2000 bovenhalen.

Dit alles gaat door op het vernieuwde Grote Markt plein en bij slecht weer kan het feestje doorgaan onder de prachtige nieuwe luifel op het plein.

Bovendien baten alle cafés van de Grote Markt samen één grote bar uit!

Afspraak aan de trappen van het Stadhuis op de vernieuwde Grote Markt.

Kom je ook je moves showen? Geef dan een seintje aan Mieke

Zondag 7 oktober VERWENONTBIJT IN DE LUNCH GARDEN

Na al dat feesten zijn we toch wel een beetje moe om zelf te moeten zorgen voor een ontbijt met alles erop en eraan!

Bij Lunch Garden is zondag een bijzondere dag! Zij bieden ons een ontbijtbuffet à volonté aan met gezouten en zoete lekkernijen. Ook de dranken en cava zijn à volonté.

Geniet net zoals in een gerenommeerd hotel van een heerlijk ontbijt maar aan een zeer democratische prijs van € 12,99/p.

Time en place to be: 8u30 – Lunch Garden – Zemstbaan 242 – 2800 Mechelen.

Laat Mieke tegen 4 oktober weten of je komt ontbijten dan kan ze een grote tafel enkel en alleen voor ons reserveren.

Zaterdag 13 oktober KAARTAVOND IN ONS LOKAAL

Leg je graag een kaartje in een ontspannen sfeer kom dan langs in ons lokaal voor een boompje te wiezen, belotte, pandoeren of een ander kaartspel …

Het kaarten start om 19u00.

Indien er kaartliefhebbers onder ons zijn kan er misschien tijdens de herfst- en winter maanden op regelmatige basis een avondje kaarten worden georganiseerd.

Wie graag een kaartje legt kan seintje geven aan Jan V .

PS: diegenen die een ander gezelschapsspel willen spelen zijn natuurlijk ook welkom (wel zelf meebrengen aub)

Dinsdag 16 oktober FILM CC STROMBEEK “THE CHILDREN ACT”

Het huwelijk van rechter Fiona Maye (Emma Thompson) met haar man (Stanley Tucci) staat op losse schroeven. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen (Fionn Whitehead), gediagnosticeerd met kanker, behandeling weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal in het CC Strombeek. De film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Zondag 21 oktober DE KESTERBEEKWANDELING 7,3 KM

De Kesterbeekwandeling maakt een lus doorheen de velden en bossen tussen Beersel, Dworp en Alsemberg. Met prachtige uitzichten op de zennevallei alsmede een passage langs het Herman teirlinckhuis en de tuin der onlusten.

De wandeling is vlak tot heuvelachtig.

Hoe er rekening mee dat er geen tussenstop is.

Afspraak om 14u00 aan de St. Lambertuskerk – Herman Teirlinckplein – 1650 Beersel

Na de wandeling gaan we een pintje drinken.

Stuur Mieke VB een smsje als je mee gaat wandelen.

Vrijdag 27 oktober BOWLING IN WEMMEL

In BOWLING STONES in WEMMEL.

Afspraak om 19u45 zodat we om 20u stipt kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten.

Prijs: 6,00 per spel.

De deelname bevestigen voor 19u45 dan worden de tickets gekocht.

Geef op tijd een seintje te geven aan GUY als je erbij wil zijn.

Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Dinsdag 30 oktober KOOKLES MET DANIEL IN STROMBEEK

De kookles o.l.v. gelegenheidskok Daniel is zowel voor beginners als voor gevorderden en gaat door in de leskeuken van het CC te Strombeek.

Je brengt best een schort mee en een keukenmesje want het is een “doe”-les: we koken dus zelf onder begeleiding van Daniel.

Alle klaargemaakte gerechten worden samen opgegeten en de kosten worden verdeeld onder de deelnemers.

Aanvang om 19u00 einde rond 23u00.

Kostprijs +/- €15,00

Voorschot van € 13,00 geldt als inschrijving. Het saldo wordt ter plaatse verrekend.

Inschrijven mogelijk tot maandag 5 oktober via mail daniel.nerinckx@telenet.be.