Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

Zondag 26 mei HAP FESTIVAL VILVOORDE

Mobiele keukentjes toveren mooiste parken van Vlaanderen om tot één groot sfeervol openlucht restaurant.  Zo ook het Hanssenspark in Vilvoorde.

We serveren het lekkerste eten, de beste wijnen en overheerlijke gin-tonics & cocktails. Je beleefd een magisch gezellige sfeer, waar akoestische muzikanten en vintage dj’s zorgen voor subliem muzikaal genot. Gezellige zithoekjes, picknick dekentjes, sfeerverlichting … zorgen er voor dat het festival een broedplaats wordt voor sociaal contact.

Een feest voor jong en oud, een hotspot waar mensen bij elkaar komen. Het belooft een heerlijk smaak- en sfeervol festival te worden. Of je nu met je familie, geliefde, collega’s of vriendengroep komt, iedereen is van harte welkom! Verwacht mini-optredens van top-straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie, podium met de hele dag door leuke bandjes en dansen op lekkere muziek.

We spreken af aan de ingang van het Hanssenspark langs de kant van de Schaarbeeklei aan de Quick en Colruyt om 17u00

 Ga je mee smullen verwittig dan Mieke per sms vóór 22 mei aub

Dinsdag 28 mei FILM CC STROMBEEK “BALLON”

Zomer 1979 in Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal ins het CC Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn. Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Donderdag 30 mei FIETSRALLY EPPEGEM

Fietsrally van 20 à 25 km. langs kalme wegen waarbij onderweg vragen opgelost en foto’s opgemerkt moeten worden.

Je inspanning wordt beloond met een prijs!

Afspraak om 13u00 Schranshoeve – Stijn Streuvelslaan 97 – 1980 Eppegem (Zemst) Deelnameprijs € 4,00

ONDERLING AF TE SPREKEN.

Zaterdag 1 juni PRAATCAFE VOOR SINGLES!

De deuren van ons praatcafé openen om 20u00 voor de singles! Zoals altijd zal Bea jullie met open armen ontvangen.

Ideetjes om af te sluiten met een dansavond zijn welkom!

Zaterdag 1 juni BIG BAND GRETRY (BBG) “LET’S SWING 2019”

Jaarlijks showconcert door Big Band Getry i.s.m. clarinetvirtuoos André Donni maar onze Guillaume zal zich hierdoor niet laten intimideren! Deuren gaan open om 19u15 en het concert begint om 20u00.

Kaarten zijn verkrijgbaar in voorverkoop (*) (**) à € 12,00 of aan de kassa € 15,00

(*) Ga je mee? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guillaume (0479 86 26 97). Tickets worden enkel besteld voor wie daadwerkelijk komt.

(**) Kaarten zijn ook in VVK verkrijgbaar via secretaris Steve Van Roose (02/253.35.28) of via Hubert Deneut (0477 64 07 97) of via voorzitter Danny croon (02/306.42.50 – danny.croon@telenet.be) mail info@bigbandgetry.be

Wil je er graag bij zijn kom dan zeker langs in CC BOLWERK – Bolwerkstraat 17 – 1800 Vilvoorde.

Zondag 2 juni BEZOEK BROUWERIJ “HET LABO”

Brouwerij Het Labo is een kleine ambachtelijke brouwerij waar men oa Witloofbier brouwt. Na het brouwerijbezoek kan er nog nagepraat worden in het café en degene die willen kunnen er ook wat eten 😊

Waar? Brouwerij Het labo – Brouwerijstraat 23F – 1910 Kampenhout

Kostprijs? € 7,00  inclusief 2 degustatiebieren. Voor wie? Iedereen

Afspraak aan brouwerij Labo om 14u45, parking is er iets voorbij de brouwerij op de linkerkant.

Gelieve iets te laten weten voor woensdag 29 mei. Contactpersoon: Rudy H

Dinsdag 6 juni KOOKLES MET DANIEL IN STROMBEEK

De kookles o.l.v. gelegenheidskok Daniel is zowel voor beginners als voor gevorderden en gaat door in de leskeuken van het CC te Strombeek.

Je brengt best een schort mee en een keukenmesje want het is een “doe”-les: we koken dus zelf onder begeleiding van Daniel. Alle klaargemaakte gerechten worden samen opgegeten en de kosten worden verdeeld onder de deelnemers.

Aanvang om 19u00 einde rond 23u00. Kostprijs +/- €15,00

Voorschot van € 13,00 geldt als inschrijving (te betalen op het 953-0505406-05 van Daniel Nerinckx). Het saldo wordt ter plaatse verrekend.

Inschrijven mogelijk tot 3 juni via mail daniel.nerinckx@telenet.be.

Vrijdag 7 juni ETENTJE IN KONINGSLO SINGLES ONLY!!

Bea heeft opnieuw een tafel gereserveerd in Eetcafe De Kwakkel. Niet tof om als single alleen te gaan eten? Wees welkom om samen met andere singles deze tafel te delen.

Eetcafe De Kwakkel ligt in (Koningslo) Kwakkelstraat 9 – 1800 Vilvoorde. Je kan een kijkje nemen op de website www.dekwakkel.be

Verwittig Bea uiterlijk dinsdag 4 mei als je komt. We spreken af om 19u00 ter plaatse.

Dinsdag 12 juni FILM CC STROMBEEK “AT ETERNITY’S GATE”

Er zijn al heel wat films over Van GOGH de revue gepasseerd maar wanneer Willem Dafoe in zijn huid kruipt en geregisseerd wordt door schilder/cineast Julian Schnabel levert dat toch een schitterende meerwaarde op . Dafoe doet alle vorige vertolkingen vergeten.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal ins het CC Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Chris (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Vrijdag 14 juni EXPO BEELDEND WERK IN ANDERLECHT

Guillaume nodigt je uit op de expo 2019 van de Academie Beeldende Kunsten Anderlecht waarop hij 5 beelden tentoonstelt ter gelegenheid van zijn eindwerk specialisatie beeldhouwen. Er wordt beeldend werk van alle afdelingen van de academie tentoongesteld, dus er valt heel wat te bekijken. Guillaume zal aanwezig zijn in het beeldhouwatelier op vrijdag tussen 18 (opening expo) en 21 uur.

Locatie: Dapperheidsplein 17 Anderlecht.  Ingang is gratis. Je kan de tentoonstelling tevens op zaterdag en zondag bezoeken tussen 14 en 18 uur. Wens je meer info, bel maar gerust naar Guillaume

Zondag 16 juni KEGELEN

Kegelen in de Kegelkluis – Leeuwenstraat 16 in Antwerpen om 13u00.

Wij hebben 2 banen ter beschikking. We spelen in ploegverband wat prettiger is.

Afspraak om 12u45.  Ga je mee? Geef dan een seintje aan Karel

Zaterdag 22 juni BIJENFEEST IN DE IMKERIJ

Wij starten om 15u00 met een drankje en kunnen daarna de bijenhal en het honingslingerlokaal bezoeken. Er wordt een korte uitleg gegeven over het leven van de honingbijen en de weg van nectar tot de honing in het potje. Er kan natuurlijk ook eens geproefd worden van de lekkere honing.

Daarna is er, voor de personen die willen eten,  een BBQ voorzien: pincha steak, zalmfilet, forel, kipbrochette, rundsbrochette, bbqworst lamskoteletjes sausjes salades brood.

Prijs BBQ is € 27,00/ persoon. Drank apart te betalen.

Adres: Warandestraat 16 , Humbeek. Deelname bevestigen voor 1 juni Gregory

Zondag 23 juni VERWENONTBIJT IN DE LUNCH GARDEN

Op aanvraag doen we het nog een keertje!

Bij Lunch Garden is zondag een bijzondere dag! Zij bieden ons een ontbijtbuffet à volonté aan met gezouten en zoete lekkernijen. Ook de dranken en cava zijn à volonté.

Geniet net zoals in een gerenommeerd hotel van een heerlijk ontbijt maar aan een zeer democratische prijs van € 12,99/p. Time en place to be: 8u30 – Lunch Garden – Zemstbaan 242 – 2800 Mechelen.

Als ons buikje vol is wordt het tijd om de calorieën te verbranden en kunnen diegenen die willen mee gaan fietsen – er wordt een fietstocht voorzien van een 30 km.

Laat Mieke tegen 20 juni weten of je komt ontbijten dan kan ze een grote tafel enkel en alleen voor ons reserveren.

Vrijdag 28 juni BOWLING

In BOWLING STONES te WEMMEL.

We spreken af om 19u45 zodat we stipt om 20u00 kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten. Prijs: 6,00 per spel.

Geef op tijd een seintje aan Guy als je erbij wil zijn. Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 29 juni Ô LES CHOEURS – BE-KOOR-LIJK TE ST. LAMBRECHTS WOLUWE

Een echt festival met een tiental koren, een gemeenschappelijk lied, een karaoke avond en een bal modern!

PolyFolies organiseert dit festival voor de tiende keer en brengt dit jaar een ode aan 50 jaar Woodstock. Vanaf 15u00 zingen verschillende koren op 3 podia, het koor waar Ingrid bij zingt, PolyFolies, treed op rond 18u15. Vanaf 20u00 begeleiden muzikanten het bal modern.

Voor meer info zie: http://www.polyfolies.be/events/event/o-les-choeurs-be-koor-lijk-2019/

Als je ook de sfeer wil opsnuiven en genieten van het goede humeur dat zingen meebrengt geef dan een seintje aan Ingrid om af te spreken hoe laat je wil komen en waar we elkaar treffen.

Het evenement gaat door in het George Henri park (Meudon square) in St Lambrechts Woluwe.

Zondag 30 juni “DE PLEZANTE WANDELING” VAN RUDI & FERRE

Rudi De Mets en Ferre Uytterhoeven amuseren sinds mensenheugenis menig toerist en ook nieuwe Mechelaars met hun ‘Plezante Wandeling’. Tijdens deze ludieke tochten vertelt het tweetal een waterval aan anekdotes en historische wetenswaardigheden. Een stukje straattheater in woord en beeld in het plat Mechels met straffe stoten, straatfiguren en liedjes.

Het is echt een namiddagje pure ontspanning! Het Opsinjoor-beeldje op de Grote Markt van Mechelen verwacht ons om 14u00.

 Vanaf 17 à 20 deelnemers wordt deze wandeling door Rudi en Ferre gegidst indien minder zal één van de 2 de wandeling gidsen daarom graag een seintje aan Mieke vóór 15 juni. Het leukst zou natuurlijk zijn dat deze 2 gidsen ons in hun “trukendoos” kunnen laten kijken.

Indien je graag mee “plezant gaat wandelen” graag € 7,50 overschrijven op de Ari-Vee rekening BE69 7340 1573 0678.

Zaterdag 6 juli PRAATCAFE ENKEL VOOR SINGLES

Onze single avond gaat opnieuw door in ons lokaal Domein Rijckendael, Grote Winkellaan 106 Strombeek Bever.

Bea verwelkomt jullie van 20 u tot 23 u voor een kennismaking.

Nadien zakken we af naar de Achtsten Dag een danscafé op de Brusselsesteenweg 472, 2800 Mechelen

Zondag 14 juli SHOPPEN OP DE ZUIDMARKT IN BRUSSEL

Op zondag 14 juli gaan we samen gezellig schoppen op de Zuidmarkt in Brussel.

Daarna kunnen iets gaan eten bij de Griek, een schotel kost 9€ tot 11€  en je kan zelf in de keuken gaan kiezen.

Marie Terese spreekt met jullie af om 10 uur aan het spoor “9 “ in het Zuidstation, vergeet haar niet te verwittigen om elkaar niet te missen.

Zondag 21 juli ETENTJE VOOR SINGLES

Ga je als single niet graag alleen uit eten? Schuif dan aan, aan onze singletafel voor een etentje om 18uur.
Bea reserveert een tafel in  Eetcafe De Kwakkel Kwakkelstraat 9 1800 Vilvoorde.
Je kan al eens een kijkje nemen op www.dekwakkel.be
Laat Bea tijdig iets weten (ten laatste donderdag 18 juli) als je erbij wilt zijn

 

Zondag 28 juli PAELLA IN ONS LOKAAL

Wij brengen de Spaanse zon en sfeer naar ons want Terese gaat een lekkere paella maken!

Jullie zijn welkom vanaf 15 uur voor een babbel of om een gezelschapsspel te spelen en rond 18 uur  gaan we smullen van de paella. Er is plaats voor 25 personen en de maaltijd komt op 15€ per persoon.

Als je erbij wilt zijn geef je Terese een seintje en schrijf je 15 € over op de Ari-vee rekening BE69 7340 1573 0678 voor 15 juli!