Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

Zaterdag 4 mei PRAATCAFE UITSLUITEND VOOR SINGLES

De deuren van ons praatcafé openen om 20u00 voor de singles! Zoals altijd zal Bea jullie met open armen ontvangen.

Bea stelt voor om na het praatcafé en als er mensen zijn die graag nog een stapje in de wereld willen zetten om eens naar het “Mutsaert Danscafé” te gaan.

Wie graag meegaat naar het Mustaert danscafe – Mutsaertplein 1  – 1853 Strombeek-Bever (ook niet singles zijn welkom) kan je Bea steeds contacteren op de gesloten Ari-vee ledengroep op facebook.

Zondag 5 mei TOER DE GEUZE

Openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei.

De leden van vzw HORAL openen van 10u00 tot en met 18u00 hun deuren om ons te verwelkomen.

Er zijn doorlopend rondleidingen en uiteraard kunnen we ter plaatse genieten van lambiek, geuze, framboise en andere lambiekbieren.

De toegang is gratis.

Dit jaar opteren we voor een bezoek aan:

  • Brouwerij BoonFonteinstraat 65 – 1502 Lembeek

Geniet tijdens het bezoek ook van een gratis proevertje lambiek tussen de eikenhouten vaten. De bieren van Boon alsook de Oude Geuze Megablend 2019 kunnen gedegusteerd worden aan de verschillende bars. De speciale proeversbar zal ook aanwezig zijn. In deze extra bar zullen speciale flessen geuze uit de Boon-reserve te proeven zijn. Voor de hongerigen is er warme beenham, pensen met een broodje, boterhammen met plattekaas of kramiek met warme balletjes. In de brouwerijwinkel zijn ook alle bieren en bierglazen te koop.

Parkeren kan op de parkeerweide tegenover de brouwerij.

  • Brouwerij HanssensVroenenbosstraat 15/1 – 1653 Dworp

Hier worden alle geproduceerde bieren ter degustatie aangeboden. Die dag wordt ook de Hanssens VSOR (Very Special Old Red), en éénmalige blend van een mix van rode vruchten (aardbeien, frambozen, krieken en zwarte bessen) met oude lambiek gelanceerd. Tezelfdertijd kan je een bezoek brengen aan de tentoonstelling van werken van de lokale schilder Patricia Horvath. Bij Hanssens Artisanaal proeft u dus ‘kunst voor lichaam en geest’. Daarnaast wordt er ook varken aan het spit bereid, wulken in geuzesoep, huisgemaakte gedroogde worsten met Gueuze Hanssens, ballekes in tomatensaus en ook broodjes ‘zonder vlees’ bereid.

  • Brouwerij Oud BeerselLaarheidestraat 230 – 1650 Beersel

Oud Beersel opent tijdens de Toer de Geuze 2019 een pop-up bar in het voormalige Bierhuis Oud Beersel, gelegen naast de brouwerij. Naast de HORAL Megablend worden er nieuwe Lambiekbieren van Oud Beersel voorgesteld, en je kan verschillende nieuwe collabs met nationale en internationale brouwerijen proeven.
Oud Beersel biedt alle bezoekers een gratis lambiekproevertje aan tijdens de rondleiding. Je kan een bezoek brengen aan de Kriekerij van Schaarbeekse kriekenlaren achter de brouwerij en aansluitend een glas drinken in de pop-up bar.
Wie honger heeft, kan bij Oud Beersel terecht voor Bourgondische lekkernijen zoals varken aan ’t spit gemarineerd met lambiekbier en broodjes met kwaliteitsvlees van Hoeve Cuvry.

Er is parking voorzien op de Hendrik Consciencestraat, de straat tegenover Oud Beersel.

 

We vertrekken aan ons lokaal om 10u00.

Ga je mee toeren op geuze? Geef dan een seintje vóór 4 mei aan Willy

Vrijdag 10 mei AVONDWANDELING IN EPPEGEM 6,5 KM

Een avondlijke luswandeling waarbij we langs grotendeels onverharde wegen stappen in de Zennevallei door de oostelijke Brabantse kouters richting Houtem. Na de vrij korte wandeling is er nog tijd om te genieten van drankje.

Afspraak om 19u20 aan de kerk van Eppegem, aan de Zenneweg in Eppegem (Zemst). We vertrekken stipt om 19u30. Kom je mee een frisse lenteneus halen na de werkweek ? Geef dan Lieven een seintje

Zaterdag 11 mei TONEEL IN DE STALSTUDIO IN VILVOORDE

Yerma of “Onvruchtbaar land”, een toneelstuk van Fredirico Lorca bewerkt door Dimitri Verhulst over een onvervulde kinderwens.

Voorlopig is er nog weinig info terug te vinden (te bekomen … meer info zal in de loop van april terug te vinden zijn op de site (http://www.stalstudio.be). Een kaartje kost 10 euro en afspraak ter plaatse is om 20u00.

Indien je er graag bij wilt zijn, gelieve je deelname te bevestigen vóór 16/04/2019. Laat Guillaume je gsm nummer weten zodat hij je kan bevestigen of er nog plaatsen vrij zijn en gelieve dan jouw bijdrage te storten uiterlijk vóór 18/04/2019. Je plaats(en) wordt(worden) pas effectief gereserveerd na storting op de rekening.

Zaterdag 11 mei CINEMA IN MECHELEN ALLEEN VOOR SINGLES

We gaan naar het cinemacomplex UCG Mechelen (Spuibeekstraat 5 – 2800 Mechelen) en kiezen daar een film.

Samenkomst in inkomsthal tussen 19u00 en 19u15.

Contactpersoon Carine, bel haar als je meegaat. Nadien mogelijkheid om samen een glaasje te drinken.

Zondag 12 mei MINIGOLF TE JETTE

We bestellen mooi weer want dat is echt wel nodig voor een partijtje minigolf. De minigolf heeft 18 holes en kost maximum 5 €/persoon, hoe meer volk hoe goedkoper EN hoe plezieriger het is.

We spreken af om 14.30 uur aan de parking van het station van Jette: Dupréstraat, 1090 Jette. Wil je erbij zijn dan geef je Ingrid een seintje

Zondag 19 mei ETENTJE VOOR DE SINGLES

Bea heeft opnieuw een tafel gereserveerd in eetcafe  De Kwakkel. Ben je single en ga je niet graag alleen uit eten??? Dit is je moment om mee aan te schuiven.

Eetcafe De Kwakkel ligt in (Koningslo) Kwakkelstraat 9 – 1800 Vilvoorde

Je kan een kijkje nemen op hun website dekwakkel@telenet.be We spreken af om 18u00 ter plaatse

Ga je mee? Geef Bea dan een seintje

Vrijdag 24 mei BOWLING

In BOWLING STONES – Steenweg op Brussel 397 – 1780 WEMMEL

Afspraak om 19u45 zodat we om 20u00 stipt kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten. Prijs: 6,50 per spel.

Geef op tijd een seintje te geven aan GUY als je erbij wil zijn.

Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 25 mei FUIF IN ZAAL ZAPPA ANTWERPEN

De kleine bron organiseert al jaren rookvrije fuiven in het Antwerpse. In een ongedwongen sfeer draait een DJ dansbare en kleurrijke muziek uit alle tijden en continenten. De meeste fuifgangers zijn ergens tussen de 30 en 60 jaar. Deze fuiven gaan door in een kleinere zaal en het geluidsvolume laat je nog toe te praten.

Er wordt steeds begonnen met een uurtje gratis dansinitiatie. Deze initiatie is van 20-21u, er is geen voorkennis nodig. Vanaf 21u is het aan de DJ en dan krijgen we kleurrijke muziek met draaglijke decibels van de jaren 60 tot nu met tevens een flinke portie wereldmuziek, van rock tot soul, van funk tot dance. Welke dansintitatie er precies zal zijn, kan je binnenkort zien op de website:  http://www.30plusfuiven.be/agenda. De ingangsprijs bedraagt 10 euro.

Onderling af te spreken om 22u00 bij de ingang van Zaal Zappa, August Leyweg 6, 2020 Antwerpen. Ga je mee? Heb je interesse om  te Carpoolen ? Geef dan Lieven ten laatste donderdag 23 mei een seintje. Bij voldoende interesse (minstens 4 deelnemers) vertrekken we om 21u15 aan het Ari-vee lokaal.

Zondag 26 mei HAP FESTIVAL VILVOORDE

Mobiele keukentjes toveren mooiste parken van Vlaanderen om tot één groot sfeervol openlucht restaurant.  Zo ook het Hanssenspark in Vilvoorde.

We serveren het lekkerste eten, de beste wijnen en overheerlijke gin-tonics & cocktails. Je beleefd een magisch gezellige sfeer, waar akoestische muzikanten en vintage dj’s zorgen voor subliem muzikaal genot. Gezellige zithoekjes, picknick dekentjes, sfeerverlichting … zorgen er voor dat het festival een broedplaats wordt voor sociaal contact.

Een feest voor jong en oud, een hotspot waar mensen bij elkaar komen. Het belooft een heerlijk smaak- en sfeervol festival te worden. Of je nu met je familie, geliefde, collega’s of vriendengroep komt, iedereen is van harte welkom! Verwacht mini-optredens van top-straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie, podium met de hele dag door leuke bandjes en dansen op lekkere muziek.

We spreken af aan de ingang van het Hanssenspark langs de kant van de Schaarbeeklei aan de Quick en Colruyt om 17u00

 Ga je mee smullen verwittig dan Mieke per sms vóór 22 mei aub

Dinsdag 28 mei FILM CC STROMBEEK “BALLON”

Zomer 1979 in Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal ins het CC Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn. Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Donderdag 30 mei FIETSRALLY EPPEGEM

Fietsrally van 20 à 25 km. langs kalme wegen waarbij onderweg vragen opgelost en foto’s opgemerkt moeten worden.

Je inspanning wordt beloond met een prijs!

Afspraak om 13u00 Schranshoeve – Stijn Streuvelslaan 97 – 1980 Eppegem (Zemst) Deelnameprijs € 4,00

ONDERLING AF TE SPREKEN.

Zaterdag 1 juni PRAATCAFE VOOR SINGLES!

De deuren van ons praatcafé openen om 20u00 voor de singles! Zoals altijd zal Bea jullie met open armen ontvangen.

Ideetjes om af te sluiten met een dansavond zijn welkom!

Zaterdag 1 juni BIG BAND GRETRY (BBG) “LET’S SWING 2019”

Jaarlijks showconcert door Big Band Getry i.s.m. clarinetvirtuoos André Donni maar onze Guillaume zal zich hierdoor niet laten intimideren! Deuren gaan open om 19u15 en het concert begint om 20u00.

Kaarten zijn verkrijgbaar in voorverkoop (*) (**) à € 12,00 of aan de kassa € 15,00

(*) Ga je mee? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guillaume (0479 86 26 97). Tickets worden enkel besteld voor wie daadwerkelijk komt.

(**) Kaarten zijn ook in VVK verkrijgbaar via secretaris Steve Van Roose (02/253.35.28) of via Hubert Deneut (0477 64 07 97) of via voorzitter Danny croon (02/306.42.50 – danny.croon@telenet.be) mail info@bigbandgetry.be

Wil je er graag bij zijn kom dan zeker langs in CC BOLWERK – Bolwerkstraat 17 – 1800 Vilvoorde.

Zondag 2 juni BEZOEK BROUWERIJ “HET LABO”

Brouwerij Het Labo is een kleine ambachtelijke brouwerij waar men oa Witloofbier brouwt. Na het brouwerijbezoek kan er nog nagepraat worden in het café en degene die willen kunnen er ook wat eten 😊

Waar? Brouwerij Het labo – Brouwerijstraat 23F – 1910 Kampenhout

Kostprijs? € 7,00  inclusief 2 degustatiebieren. Voor wie? Iedereen

Afspraak aan brouwerij Labo om 14u45, parking is er iets voorbij de brouwerij op de linkerkant.

Gelieve iets te laten weten voor woensdag 29 mei. Contactpersoon: Rudy H

Dinsdag 6 juni KOOKLES MET DANIEL IN STROMBEEK

De kookles o.l.v. gelegenheidskok Daniel is zowel voor beginners als voor gevorderden en gaat door in de leskeuken van het CC te Strombeek.

Je brengt best een schort mee en een keukenmesje want het is een “doe”-les: we koken dus zelf onder begeleiding van Daniel. Alle klaargemaakte gerechten worden samen opgegeten en de kosten worden verdeeld onder de deelnemers.

Aanvang om 19u00 einde rond 23u00. Kostprijs +/- €15,00

Voorschot van € 13,00 geldt als inschrijving (te betalen op het 953-0505406-05 van Daniel Nerinckx). Het saldo wordt ter plaatse verrekend.

Inschrijven mogelijk tot 3 juni via mail daniel.nerinckx@telenet.be.

Dinsdag 12 juni FILM CC STROMBEEK “AT ETERNITY’S GATE”

Er zijn al heel wat films over Van GOGH de revue gepasseerd maar wanneer Willem Dafoe in zijn huid kruipt en geregisseerd wordt door schilder/cineast Julian Schnabel levert dat toch een schitterende meerwaarde op . Dafoe doet alle vorige vertolkingen vergeten.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal ins het CC Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Chris (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Zondag 16 juni KEGELEN

Kegelen in de Kegelkluis – Leeuwenstraat 16 in Antwerpen om 13u00.

Wij hebben 2 banen ter beschikking. We spelen in ploegverband wat prettiger is.

Afspraak om 12u45.  Ga je mee? Geef dan een seintje aan Karel

Zaterdag 22 juni BIJENFEEST IN DE IMKERIJ

Wij starten om 15u00 met een drankje en kunnen daarna de bijenhal en het honingslingerlokaal bezoeken. Er wordt een korte uitleg gegeven over het leven van de honingbijen en de weg van nectar tot de honing in het potje. Er kan natuurlijk ook eens geproefd worden van de lekkere honing.

Daarna is er, voor de personen die willen eten,  een BBQ voorzien: pincha steak, zalmfilet, forel, kipbrochette, rundsbrochette, bbqworst lamskoteletjes sausjes salades brood.

Prijs BBQ is € 27,00/ persoon. Drank apart te betalen.

Adres: Warandestraat 16 , Humbeek. Deelname bevestigen voor 1 juni Gregory

Zondag 23 juni VERWENONTBIJT IN DE LUNCH GARDEN

Op aanvraag doen we het nog een keertje!

Bij Lunch Garden is zondag een bijzondere dag! Zij bieden ons een ontbijtbuffet à volonté aan met gezouten en zoete lekkernijen. Ook de dranken en cava zijn à volonté.

Geniet net zoals in een gerenommeerd hotel van een heerlijk ontbijt maar aan een zeer democratische prijs van € 12,99/p. Time en place to be: 8u30 – Lunch Garden – Zemstbaan 242 – 2800 Mechelen.

Als ons buikje vol is wordt het tijd om de calorieën te verbranden en kunnen diegenen die willen mee gaan fietsen – er wordt een fietstocht voorzien van een 30 km.

Laat Mieke tegen 20 juni weten of je komt ontbijten dan kan ze een grote tafel enkel en alleen voor ons reserveren.

Vrijdag 28 juni BOWLING

In BOWLING STONES te WEMMEL.

We spreken af om 19u45 zodat we stipt om 20u00 kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten. Prijs: 6,00 per spel.

Geef op tijd een seintje aan Guy als je erbij wil zijn. Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 29 juni Ô LES CHOEURS – BE-KOOR-LIJK TE ST. LAMBRECHTS WOLUWE

Een echt festival met een tiental koren, een gemeenschappelijk lied, een karaoke avond en een bal modern!

PolyFolies organiseert dit festival voor de tiende keer en brengt dit jaar een ode aan 50 jaar Woodstock. Vanaf 15u00 zingen verschillende koren op 3 podia, het koor waar Ingrid bij zingt, PolyFolies, treed op rond 18u15. Vanaf 20u00 begeleiden muzikanten het bal modern.

Voor meer info zie: http://www.polyfolies.be/events/event/o-les-choeurs-be-koor-lijk-2019/

Als je ook de sfeer wil opsnuiven en genieten van het goede humeur dat zingen meebrengt geef dan een seintje aan Ingrid om af te spreken hoe laat je wil komen en waar we elkaar treffen.

Het evenement gaat door in het George Henri park (Meudon square) in St Lambrechts Woluwe.

Zondag 30 juni “DE PLEZANTE WANDELING” VAN RUDI & FERRE

Rudi De Mets en Ferre Uytterhoeven amuseren sinds mensenheugenis menig toerist en ook nieuwe Mechelaars met hun ‘Plezante Wandeling’. Tijdens deze ludieke tochten vertelt het tweetal een waterval aan anekdotes en historische wetenswaardigheden. Een stukje straattheater in woord en beeld in het plat Mechels met straffe stoten, straatfiguren en liedjes.

Het is echt een namiddagje pure ontspanning! Het Opsinjoor-beeldje op de Grote Markt van Mechelen verwacht ons om 14u00.

 Vanaf 17 à 20 deelnemers wordt deze wandeling door Rudi en Ferre gegidst indien minder zal één van de 2 de wandeling gidsen daarom graag een seintje aan Mieke vóór 15 juni. Het leukst zou natuurlijk zijn dat deze 2 gidsen ons in hun “trukendoos” kunnen laten kijken.

Indien je graag mee “plezant gaat wandelen” graag € 7,50 overschrijven op de Ari-Vee rekening BE69 7340 1573 0678.