Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

Zaterdag 5 mei FILM IN CARTOONS ANTWERPEN

We gaan naar de film in de gerenoveerde stadsbioscoop Cartoons, Kaasstraat 4, Antwerpen. Afspraak ter plaatse om 19u20. Programmatie: zie www. cinemacartoons.be

We stellen voor om naar “Lean on Pete” te gaan kijken, de film vangt aan om 19u45. De introverte tiener Charley kent weinig vastigheid: zijn moeder is niet in beeld, zijn vader heeft al moeite genoeg zijn eigen leven op de rails te houden. Geen wonder dat Charley de kans om op eigen benen te staan met beide handen aangrijpt. Hij regelt een baantje bij de nukkige paardenmenner Del Montgomery. Met hem en jockey Bonnie reist hij langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Charley vindt een onverwachte zielsverwant in het paard Lean on Pete, maar als de lijmfabriek dreigt, komt de jongen voor het eerst in zijn leven voor een volwassen keuze te staan.

Carpooling: We vertrekken om 18u30 aan het Ari-vee lokaal. Geef Lieven een seintje als je meegaat.

Zondag 6 mei WANDELING EN TERRASJE

We gaan eerst een wandeling maken in het mooie “Parc van Orban” of beter gekend “De 3 Fonteinen” met o.a. de Japanse tuin en daarna kunnen we een terrasje doen in de brasserie van het park.

Afspraak om 14u30 op de parking van het park – Beneluxlaan 8 – 1800 Vilvoorde

Geef Mieke een seintje als je erbij wil zijn.

Donderdag 10 mei WANDELING NATUUR-RIJK ELEWIJT 11 KM

Voor degenen die dit wensen kan deze wandeling onderweg op 3 plaatsen ingekort worden naar respectievelijk 4,5 km / 7,5 km / 9 km. Wanneer je voor een inkorting opteert dan loop je de laatste plusminus 1,5 km wel langs minder aangename wegen, dan wanneer je voor de volledige wandeling gaat.

Afspraak om 14u00 aan de Sint-Hubertuskerk, Tervuursesteenweg te Elewijt (tegenover huisnummer 774).

Ga je mee wandelen, geef dan Michel een seintje.

Bij hevige regen gaat de wandeling niet door.

Zondag 13 MEI ETENTJE BIJ KAREL IN ST-AMANDS

Karel nodigt ons graag uit om van zijn kookkunsten te komen genieten!

Hij schotelt ons een heus aspergemenu (hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, waters en wijn) voor aan de democratische ALL-IN prijs van € 35,00

 Karel vraagt om vooraf te betalen op zijn rekening BE85 6528 3067 1306 ten laatste tegen woensdag 9 mei 2018.

Geef Karel  een seintje om je plaatsje te reserveren en dan krijg je ook het adres.

Zondag 13 mei EXPO SPAANSE STILLEVENS IN BOZAR BRUSSEL

Het stilleven neemt een prominente plaats in tussen de picturale genres van de Westerse beeldende kunst, maar wordt te vaak bekeken als een academische oefening in imitatio. Deze ambitieuze, originele tentoonstelling zet die perceptie op z’n kop met een overzicht van 400 jaar Spaanse stillevens.

Het Spaanse stilleven neemt een unieke plaats in binnen de Europese context, met een onmiskenbare verwantschap met Vlaamse en Italiaanse modellen, maar een resoluut eigen beeldtaal, ontwikkelt door Sanchez Cotán en zijn tijdgenoten. Het genre kent een ongeziene vlucht in de late barok om in de twintigste eeuw plots een echt strijdperk voor de kunsten te worden. De avant-garde vindt in het stilleven namelijk een uniek middel voor een nieuw experiment: het kubisme. Deze tentoonstelling brengt de grote Spaanse meesters samen om deze adembenemende reis te illustreren, van Velázquez en Goya tot Picasso, Dali en Miró.

De toegangsprijs bedraagt 16 euro. Afspraak om 15u00, aan Bozar, Raveinsteinstraat 16 te 1000 Brussel. Geef een seintje aan Sonja LR als je meegaat. Meerijden kan vanaf de parking van Shopping Basilix, Keizer Karellaan 420 in Sint-Agatha-Berchem. Afspraak om 14u30, maar geef wel vooraf een seintje als je wil carpoolen aan Lieven. Met de trein komen kan ook, het is maar even wandelen vanaf het Centraal Station.

Dinsdag 15 mei FILM CC STROMBEEK

De ooit zo geliefde Hollywoodactrice Gloria Grahame (Annette Bening) slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters. Op tournee door Engeland ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een hechte relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie ze troost kan vinden. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld…

De film is gebaseerd op de memoires van Peter Turner, die in de film te zien is als Jack.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal ins het CC Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Vrijdag 18 mei BEZOEK KOFFIEBRANDERIJ JAVA

Op ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie

 

Ga mee op een 2 uur durende ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie onder begeleiding van een professionele gids. Onder het genot van een kopje koffie met een stukje taart krijg je een overzicht van de geschiedenis van de koffie.

Daarna bezoeken wij de koffiebranderij en het koffielabo. Het hele koffieproces, van het selecteren van groene koffie over het verwerkingsproces tot het verpakken wordt ons haarfijn uitgelegd. Want koffie branden en proeven is een echte kunst.

Afronden doe je in de JAVA Shop waar je een geschenkbon t.w.v. € 4,00 kan spenderen.

Een aanrader voor iedereen die graag een super kop koffie drinkt!

Prijs: € 12,00/p (inclusief kopje koffie + taart, gids en een geschenkbon van € 4,00)

Laat Mieke  weten dat je graag mee op ontdekking gaat en of je wil carpoolen.

Afspraak aan ons lokaal om 13u00 of  om 13u45 op de parking van The Java Coffe Campany NV – Wingepark 20 – 3110 Rotselaar voor diegenen die rechtstreeks naar de koffiebranderij gaan.

Zaterdag 19 mei FUIF IN MORTSEL

Dit dansfeest is niet vergelijkbaar met een klassieke fuif. Kom jezelf overtuigen en meedansen en voel het verschil. Een Dance4Change-dansfeest nodigt uit tot dansen en bewegen in een open sfeer en dit op kleurrijke muziek uit alle continenten: Afrikaanse ritmes, pop, dance, Latijnse tempo’s en onvergetelijke rock- en dansnummers van de jaren ’70, ’80, ’90 tot hedendaags.

We spreken af om 22u15 bij de ingang van Kunstencentrum Kaleidoscoop (gebouwen van de voormalige Lustrerie Stella), Molenstraat 50, 2640 Mortsel. Ga je mee? Stuur dan Lieven ten laatste zaterdagochtend een smsje . Carpooling: bij voldoende interesse (minstens 4 deelnemers) vertrekken we om 21u30 aan het Ari-vee lokaal.

Zondag 20 mei UITWAAIEN AAN ZEE IN VROUWENPOLDER

We gaan naar Zeeland waar we vanuit Vrouwenpolder een rustige fietstocht zullen maken door de polders, langs de dorpjes en de kust. Je kan je eigen fiets meebrengen of er ter plaatse één huren – er zijn ook elektrische fietsen beschikbaar. Neem je picnic voor ’s middags mee, ’s avonds kunnen we eventueel ter plekke iets gaan eten.

 Carpooling: We vertrekken om 10u30 aan het Ari-vee lokaal en spreken af om 12u00 aan de kerk van Vrouwenpolder, waar je een fiets kan huren. Geef een seintje aan Lieven als je meegaat, en als je wenst te carpoolen graag uiterlijk zaterdagavond een berichtje.

Zondag 27 mei KEGELEN IN ANTWERPEN

Kegelen in de Kegelkluis – Leeuwenstraat 16 in Antwerpen om 15u00.

Wij hebben 2 banen ter beschikking tot 17u00. We spelen in ploegverband wat prettiger is.

Afspraak om 14u45.

Ga je mee? Geef dan een seintje aan Karel .

Vrijdag 1 juni BOWLING

In BOWLING STONES in WEMMEL.

Afspraak om 19u45 zodat we om 20u stipt kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten.

Prijs: 6,00 per spel.

Geef op tijd een seintje te geven aan GUY als je erbij wil zijn.

Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 2 juni “LET’S SWING” IN CC BOLWERK VILVOORDE

Op 2 juni, gaat naar jaarlijkse gewoonte, het concert “Let’s Swing” van Big-Band Gretry door in CC Bolwerk. Naast genot voor de oren (fijne muziek en zang), zullen de oogjes zeker niet onder doen … de dansgroep Dizenja zal hiervoor met veel plezier en kunst voor instaan. Ari-vee’s Guillaume

Een kaart aan de kassa kost 15 Euro en in voorverkoop 12 Euro. Kaarten (in voorverkoop) zijn te verkrijgen via Guillaume. Afspraak aan de ingang van CC Bolwerk in Vilvoorde om 19u40, aanvang om 20u00.

Zondag 3 juni WINTERTUIN URSULINEN IN ST-KATELIJNE-WAVER

Deze mooie Art Nouveau binnentuin is ontworpen in de 19 eeuw en het spel van licht en kleur betovert. Goudgele stralen strelen de glaskoepel, het lijkt wel altijd lente. Het veelkleurige glas-in-lood koepel tekent de Morgen, Dag en Avond, een populair thema in de art nouveau. Je ontdekt veel fauna en flora in het glaswerk. En ook in de Wintertuin zelf groeien varens, planten en bloemen.

De tuin bevindt zich in de Bosstraat 9 te 2861 St Katelijne Waver. De begeleide toer begint om 14 uur en kost 10 €.

Wil je mee van deze pracht genieten dan geef je Karel een seintje

Van 10 tot 17 augustus OP VAKANTIE MET ARI-VEE

Voor de 12de keer op rij met Ari-Vee op vakantie van vrijdag 10 t.e.m. 17 augustus

Ook dit jaar we hebben een 4+-sterren villa gereserveerd met alles erop en eraan!

Met zijn binnenzwembad, speelkamer en gezellige sfeer is dit karaktervolle luxueuze 4,5-sterren vakantiehuis in Heyd (Durbuy) ideaal voor een groepsvakantie.

Met zijn goed uitgeruste keuken en zijn 12 slaapkamers met elk hun eigen badkamer, is deze grote villa de perfecte locatie voor een weekje vakantie met de Ari-Veëers! Hou er rekening mee dat er geen toilet op de kamer is.

Elkeen geniet in deze groepsaccommodatie van zijn eigen comfort en privacy. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden voor ontspanning of plezier.

Dankzij de ruime oppervlakte van de vakantiewoning is het mogelijk om de hele groep zonder problemen te verenigen, zowel in de polyvalente vergaderzaal als in de zeer grote eetkamer, waar je geniet van lekker eten in een gezellige sfeer.

Ook de zitkamer is een comfortabele en mooie ruimte met zijn prachtige gewelfde plafond en zijn stenen schoorsteen.

Er wachten ons aangename avonden aan de haard of aan de biljarttafel. Tenslotte is er ook de grote privétuin en het mooie terras.

Op slechts enkele kilometers ligt het charmante stadje Durbuy, officieel bekend als het kleinste stadje ter wereld! Hier wachten ons mooie ontdekkingen en wandelingen als je door de kleine straatjes loopt, waar een rustige sfeer heerst.

In de buurt van Erezée mag je zeker de toeristische tram van de Aisne niet missen. Hiermee ontdek je de prachtige landschappen van de vallei.

De prijs voor al dit moois ?  We doen een inspanning om alles betaalbaar te houden, dus blijft de prijs van vorig jaar behouden, nl. € 25,00/persoon/nacht.

Vrije aankomst- en vertrekdatum:

Het staat vrij te kiezen hoeveel dagen je wilt komen, een volledige week van vrijdag tot vrijdag of slechts enkele dagen. We geven wel voorrang aan mensen die voor een langere periode (minstens 3 nachten) kiezen. Weekend reservaties beginnen op vrijdag en niet op zaterdag.

Ons huis is ideaal gelegen voor vele uitstappen en ontspanning in de buurt. We overleggen elke avond samen wat we de volgende dag zouden kunnen doen, maar… iedereen blijft vrij in doen en laten!

Prijs:

Logies: € 25,00/persoon/nacht.

Voor de maaltijden mag je ± € 15,00/persoon/dag rekenen.

In deze prijs is inbegrepen: ontbijt, lunch/lunchpakket, tussendoortjes, warme maaltijd/bbq ’s avonds. Dranken zijn afzonderlijk te betalen naar eigen verbruik via onze gekende streepjeslijst.

Hoe inschrijven?

  1. Kies de periode die je wenst te komen,
  2. Bel eerst Mieke om na te kijken of de gewenste dagen nog vrij zijn.
  3. Betaal je voorschot (= aantal nachten x € 25,00) op de Ari-Vee rekening IBAN BE69 7340 1573 0678 en… klaar is kees!

Enkel door deze procedure te volgen en na ontvangst van je voorschot is je inschrijving definitief!