Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

Zondag 1 september UITWAAIEN AAN ZEE IN BURGH-HAAMSTEDE

Om de files zoveel mogelijk te vermijden gaan we om uit te waaien naar Nederland. We wandelen door de prachtige zeeduinen en de bossen naar het strand via een zacht golvend parkoers en enkele vennen. Na een mooie wandeling is er nog even tijd om het pittoreske stadje Veere te bezoeken.

Carpooling: we spreken af om 9u00 aan het Ari-vee lokaal. Ter plaatse spreken we af om 11u00 aan Forestry Westerschouwen, Kraaijensteinweg 140 in Burgh-Haamstede.

Vergeet niet om je picknick en voldoende drank mee te brengen. In het natuurgebied is er immers geen horeca, maar na de wandeling is er wel gelegenheid om iets te drinken. Ga je mee stappen en wil je carpoolen ? Contacteer dan Lieven ten laatste zaterdagochtend

Donderdag 5 september FOODTRUCK MARKT IN VILVOORDE

Tijdens de zomermaanden is er elke 1ste donderdag van de maand een foodtruck markt in Vilvoorde.

Zin om ook eens te komen proeven van wat de foodtrucks te bieden hebben?

We spreken af om 18u00 aan de achterkant van het Stadhuis van Vilvoorde (Lange Molenstraat)  Geef Mieke een seintje aub.

Zaterdag 7 september PRAATCAFE VOOR SINGLES!

Onze single avond gaat door in ons lokaal Domein Rijckendal – Grote Winkellaan 106 – 1853 Strombeek-Bever. Alle singles zijn welkom van 20u00 tot 23u00 voor een kennismaking. Vanavond is Lieven de gastheer.

Nadien gaan we naar danscafé “De Achtsen Dag” – Brusselsesteenweg 4722800 Mechelen. Wie graag meegaat of meer info wenst kan terecht bij Lieven

Zondag 8 september BRUEGELWANDELING IN DILBEEK

Bewegwijzerde wandeling lopend van 7 april tot 31 oktober 2019, 7 km stappen door een glooiend landschap. Op het pad kan je 11 reproducties van Pieter de Oude terugvinden.

Nadien kan er iets gedronken worden in het plaatselijk cafeetje. Afspraak voor de start om 13u30 op het plein waar het kerkje van Sint-Anna-Pede staat Herdebeekstraat 176, 1701 Itterbeek

Geef Eddy VM tegen ten laatste zaterdagmiddag als je mee wandelt.

Zondag 8 september OPTREDEN COMBO “CLINKER” RYCKENBERGHOEVE ERPS-KWERPS

Ter gelegenheid van de “open monumentendag” treedt onze Guillaume op (trompet/bugle en voice) met de combo “Clinker” in de Ryckenberghoeve in Erps-Kwerps (tussen +/- 14u30 en 17 à 17u30)

In ideale omstandigheden zou het programma doorgaan op de binnenkoer van de Ryckenberghoeve. Bij slecht weer kunnen we terecht in een van de schuren.
Adres: Kwerpsebaan 310, Erps-Kwerps. ONDERLING AF TE SPREKEN (voor meer info kan je terecht bij Guillaume )

Zaterdag 14 september 80TIES EN 90TIES FUIF IN MERKSEM

De kleine bron organiseert al jaren rookvrije fuiven in het Antwerpse. In een ongedwongen sfeer draait een DJ dansbare en kleurrijke muziek uit alle tijden en continenten. De meeste fuifgangers zijn ergens tussen de 30 en 60 jaar. Deze fuiven gaan door in een kleinere zaal en het geluidsvolume laat je nog toe te praten.

Er wordt steeds begonnen met een uurtje gratis dansinitiatie. Deze initiatie is van 20-21u, er is geen voorkennis nodig. Vanaf 21u is het aan de DJ en dan krijgen we kleurrijke muziek met draaglijke decibels van de jaren 60 tot nu met tevens een flinke portie wereldmuziek, van rock tot soul, van funk tot dance. Welke dansintitatie er precies zal zijn, kan je binnenkort zien op de website: http://www.30plusfuiven.be/agenda. De ingangsprijs bedraagt 10 euro.

Onderling af te spreken om 22u00 bij de ingang van Zaal De Volkslust, Van Heybeeckstraat 26, 2170 Merksem. Ga je mee? Heb je interesse om te Carpoolen ? Geef dan Lieven ten laatste donderdag 12 september een seintje. Bij voldoende interesse (minstens 4 deelnemers) vertrekken we om 21u15 aan het Ari-vee lokaal.

Zondag 15 september VARKEN AAN HET SPIT

In het landbouwmuseum te Mazenzele is het landbouwdag op 15 september en daar hoort natuurlijk varken aan het spit bij!

Om 10.30 uur start een kleine wandeling langs het bos en er is een aperitief voorzien in de buurt. Rond 12 uur is het varken klaar en later in de namiddag zijn er nog verschillende animaties voorzien. De kostprijs voor dit alles is 20 €.

Teresa heeft 10 plaatsen kunnen reserveren tot 15 augustus want er is veel interesse voor dit gebeuren. Als je dit wil meemaken geef dan snel een seintje aan Teresa (0471 82 83 91) en schrijf je € 20,00 over op de Ari-vee rekening BE69 7340 1573 0678 – vóór 15 augustus.

Afspraak aan het museum te om 10u15 – Schaapheuzel 7 – 1745 Mazenzele Opwijk.

Zondag 15 september KEGELEN IN ANTWERPEN

Kegelen in de Kegelkluis – Leeuwenstraat 16 in Antwerpen om 15u00.

Wij hebben 2 banen ter beschikking tot 17u00. We spelen in ploegverband wat prettiger is. Afspraak om 14u45. Daarna is er mogelijkheid om te blijven eten.

Ga je mee? Geef dan een seintje aan Karel

Dinsdag 17 september FILM CC STROMBEEK “QUEEN OF HARTS”

Anne en haar man Peter leiden het perfecte leven: een aangenaam huwelijk, twee toffe opgroeiende dochters en allebei een job die ze met passie uitoefenen. Peter is arts en Anne een advocate gespecialiseerd in het verdedigen van slachtoffers van kindermisbruik. Wanneer Gustav, Peters tienerzoon uit een eerder huwelijk, ook intrekt in het mooie huis in de natuur verandert alles. Want Anne zet alles op het spel door de tienerjongen te verleiden.

De Deense steractrice Trine Dyrholm – die twee jaar geleden nog de Zilveren Beer voor Beste Actrice won in Berlijn – is meesterlijk in haar vertolking van deze overdonderende, zelden geziene rol van een vrouwelijke seksueel roofdier. Het contrast tussen haar hypocriete, genadeloze daderprofiel en de aangename, beschaafde omgeving waarin ze zich bevindt, werkt wonderwel. Roofdieren zijn niet altijd vieze mannen in duistere hoekjes. Het intrigerende aan de film is dat het personage je overtuigend op sleeptouw neemt – hoe onbevattelijk haar keuzes ook mogen zijn.

 We spreken af om 20u15 aan het onthaal in het CC Strombeek. De film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6?00 (65+) Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Zaterdag 21 september TONEEL “TUSSEN 3 EN HALF VIER”

Liegen kan leuk en spannend zijn. Dat heeft Sylvie tenminste altijd gedacht. Maar teveel is teveel en daarom wil ze met haar echtgenoot Jack afspreken om er definitief mee te stoppen, dus geen leugenpoker meer. Ze wil hun leven als koppel terug opfrissen en een nieuwe kans geven want tenslotte zien ze elkaar nog graag. Maar ze houdt er geen rekening mee dat Jack al een nieuwe date heeft met stagiaire Emma en dat een professionele leugenaar niet kan stoppen omdat hij zijn verhaal wil volhouden tot het einde, wat er ook gebeurt! Het wordt dus voor Sylvie geen gemakkelijke opdracht, vooral omdat Bert, haar laatste minnaar zijn job dreigt te verliezen als hij niet als alibi wil dienen voor Jack. Ze kan dus niet anders dan meedoen met het spel van de twee mannen en zij spelen op hoog niveau! Wie gaat uiteindelijk winnen? De liefde of de leugen? Spannend! Vooral ook omdat Emma, de stagiaire en Simonne, de moeder van Bert zich ook komen moeien.

 Een ticket kost € 13,00. De voorstelling begint om 20u15

 Afspraak: 20u00 inT Echt Mechels Theater (EMT) – Olivetenvest 16 – 2800 Mechelen

 OPGELET: je reservatie is OK na betaling van het verschuldigde bedrag op rekening van EMT BE85 0015 3244 5406 (BIC GEBA BE BB) met vermelding van ARI-VEE en datum van de voorstelling.

Geef Mieke een seintje als je ook van een avondje toneel houdt.

Zondag 22 september FIETSEN IN BRUSSEL

Vandaag is het autoloze zondag en hét moment om in Brusssel rond te toeren met dé fiets!

Wat en hoe en welk zal in de wekelijkse mail uit de doeken worden gedaan.

We spreken af aan ons lokaal om 10u30

 Fiets je mee? Geef dan een seintje aan Johan of Willy

Dinsdag 24 september BIJWONEN OPNAMES “DONDEREN IN KEULEN”

Altijd al meer willen weten over de wereld en de kleine gewoontes van haar bewoners? Dan is de nieuwe zondagavondquiz van Eén iets voor jou!

Sven de Leijer presenteert binnenkort “Donderen in Keulen”, en neemt jou en de kandidaten graag mee op een mondiaal avontuur. De kandidaten quizzen niet alleen: ze worden ondersteund door de crème de la crème van de Vlaamse showbizz!

Alles is dus aanwezig om er een fantastische avond van te maken boordevol humor, leuke weetjes en spannende quizmomenten.

Waan je even aan de andere kant van de wereld en schrijf je snel in om een opname bij te wonen, dan verwelkomen we je binnenkort in de tv-studio in Londerzeel met een drankje en een versnapering!

Er werden 10 GRATIS kaarten gereserveerd. De opnames vinden plaats in de studio’s van NEP – Nijverheidsstraat 17 te Londerzeel Afspraak hier om 20u00

Wil je er graag bij zijn geef dan Mieke een seintje

Vrijdag 27 sept BOWLING IN WEMMEL

In BOWLING STONES te WEMMEL.

We spreken af om 19u45 zodat we stipt om 20u00 kunnen starten.

Guy reserveert op voorhand 1 of 2  banen. Prijs: € 6,50 per spel.

Geef een seintje aan Guy als je erbij wil zijn. Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 28 september SEPTEMBERFEESTEN PEUTIE

Naar jaarlijkse gewoonte, tijdens het laatste volle weekend van september staat Peutie (Vilvoorde) in het teken van de Septemberfeesten.

Dit feestweekend gaat op zaterdag 28 september 2019 van start. Om 11u00 wordt dan namelijk de tweedaagse rommelmarkt geopend. Ongeveer 400 standhouders nemen aan deze straatverkoop deel. Tegelijk met de rommelmarkt wordt ook een hobby- en ambachtenmarkt georganiseerd.

In het centrum is verder ook op diverse plekken straatanimatie, baten plaatselijke handelaars en verenigingen eet- en dranktentjes uit en zijn er optredens van fanfares. Tussen 15u00 en 16u30, op het podium op het Kerkplein, treedt de Getry Big-Band op – waar onze Guillaume als trompettist in meespeelt.

Een ander vast onderdeel van de Septemberfeesten is de Sint-Leonardusprocessie die op zondag 29 september 2018 om 11u00 uitgaat. In de namiddag en avond zijn er ook verschillende animaties en optredens voorzien.

Meer info kan je vinden via volgende link http://septemberfeestenpeutie.be/programmatie.html

ONDERLING AF TE SPREKEN!

PS: om je honger te stillen kan je terecht bij Ben (Mieke’s zoon) die bakt voor jullie de lekkerste pensen en hamburgers aan een zeer democratische prijs – je kan zijn kraampje vinden op de hoek aan café Cambrinus!

Zondag 29 september KUIEREN OP DE ZUIDMARKT IN BRUSSEL

Vandaag gaan we samen gezellig shoppen op de Zuidmarkt in Brussel.

Nadien gaan we smullen bij een Griek waar we zelf in de keuken mogen gaan om te kiezen (prijzen van € 9,00 tot € 11,00)

We spreken af om 10u00 aan de spoor “9 “ in de grote hal van het zuidstation. Contactpersoon: Teresa

Zondag 29 september ETENTJE FOR SINGLES ONLY!!

Deze keer gaan de singles eten in “Het Hof van Laar”! Bea heeft een tafel gereserveerd voor 8 personen. Ga je als single niet graag alleen uit eten, schuif dan aan en laat Bea iets weten ten laatste tegen vrijdag 27 september 2019.

Het adres is  Humbeeksebaan 177 – 1980 Zemst. De tafel is gereserveerd tegen 18u00.

Zaterdag 12 oktober CC Het Bolwerk: SYMFO CLASSICS

Symfo Classics vertolkt met “The Best of Symphonic Rock” een waaier aan wereldhits en hoogtepunten uit het rijke oevre van de symfonische rock. In deze best of-editie komen zowel de ronkende namen van Pink Floyd, Genesis, Queen, Yes en Marillion aan bod, als werk van eigen bodem.

Dit wordt genieten met oren en ogen. Elk concert staat garant voor een bijzondere live-ervaring. Of zoals het toonaangevende progressoeve rock magazine “iO Pages” eerder omschreef: “Het dak ging er helemaal af! Zelde was een show zo snel teneinde als tijdens deze twee en een half uur durende reis door een symfonisch landschap;.”

The Best of Symphonic Rock

Er werden 7 kaarten gereserveerd aan € 20,00/kaart. Afspraak ter plaatse om 20u15 in het CC Bolwerk – Bolwerkstraat 17 – 1800 Vilvoorde. De voorstelling begint om 20u30.

Wil je erbij zijn geef dan een seintje aan Ingrid en schrijf je bedrag over op de Ari-Vee rekening BE69 7340 1573 0678.

Zondag 13 oktober KRUISBORREWANDELING IN ASSE

Bewegwijzerde wandeling, 9 km stappen door een glooiend landschap rond Asse. Nadien kan er eventueel iets gedronken en gegeten  worden in één van de gelegenheden op het Marktje. Eddy VM zal fungeren als contactpersoon, geef een seintje als je mee wandelt ten laatste zaterdagmiddag.  Afspraak voor de start om 14u00 op de parking Hopmarkt in 1730 Asse.

Zaterdag 19 oktober TONEEL TE AALST: MET’NIENEN

Twee vrouwen uit Aalst. Zussen. Vriendinnen. Spiegels voor elkaar. Hun levens zijn verweven. Elke week komen ze samen om te kaarten. Maar het kaartspel is bijzaak. De essentie zit hem in wat ze met’nienen doen. Ze praten. Over mannen, kwalen en kinderen. Over het leven. En de dood. En de sluimerende zekerheid dat die hen stilletjes aan aan het inhalen is. Gelukkig heeft niemand ooit gezegd dat tragiek niet uitermate komisch mag zijn.

Wie komt er mee naar deze komedie? Geef je Ingrid een seintje voor 12 oktober!  Er zijn 6 kaarten gereserveerd, de toegang is 11 € (of 10€ voor 65 +) en we treffen elkaar om 20.15 uur in de Meuleschettestraat 32 te Aalst

Zaterdag 26 oktober CC Het Bolwerk: THE SPARKLING DIAMONDS

De crème de la crème van de Belgische travestiespektakels.

Met hun klassevolle en avondvullende spektakels touren zij al meer dan 10 jaar doorheen België en ver er buiten. In hun spektakels staan ambiancevolle muziek, strakke dansroutines, groepsacts in adembenemende kostuums met torenhoge pluimencreaties en heel veel humor centraal. Dit zonder ooit vulgair uit de hoek te komen!

The Sparkling Diamonds bieden een betaalbare, ontspannende avond met veel glitter en glamour, geschikt voor alle leeftijden.

Het gezelschap bestaat uit 5 van de mooiste Belgische travestie artiesten.
Zij werken ook nauw samen met hun eigen dansgezelschap: Lee Dancers , alsook met hun eigen licht- en geluidsteam: JADCO Sound&light.

 Inkom: € 25,00. Afspraak ter plaatse om 19u15 in het CC Bolwerk – Bolwerkstraat 17 – 1800 Vilvoorde. De voorstelling begint om 19u30.

Wil je erbij zijn geef dan een seintje aan Mieke

OPGELET: GRAAG VOOR 5 OKTOBER LATEN WETEN OF JE ZOU MEE GAAN ZODAT ER KAARTEN KUNNEN GERESERVEERD WORDEN!