Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

Zaterdag 1 december PRAATCAFE VOOR SINGLES!

Naar goede gewoonte ondertussen blijft het praatcafe voor singles doorgaan. Ons lokaal opent om 20u00 zijn deuren en Bea zal jullie met open armen ontvangen.

Na sluiting van het praatcafé kunnen we nog samen op stap en dat is deze zaterdag naar Willy’s Moustache!

Zaterdag 1 december DANSAVOND IN WILLY’S MOUSTACHE

Zin om je beentjes te strekken? Kom dan mee, afspraak ter plaatse 23 à 23.30 u binnen in de dancing links aan de grote dansvloer. Ga je graag mee verwittig Bea dan.

The place to be:
Willy’s Moustache
Mechelsesteenweg 302
2830 Willebroek
Saterday: Greatest dance music 80’s, 90’s 00’s till now
Dresscode: Casual, clean jeans are allowed
Running shoes & sporty t-shirts are not allowed

Zondag 2 december KEGELEN IN ANTWERPEN

Kegelen in de Kegelkluis – Leeuwenstraat 16 in Antwerpen om 15u00.

Wij hebben 2 banen ter beschikking tot 17u00. We spelen in ploegverband wat prettiger is

Ga je mee? Geef dan een seintje aan Karel

Zondag 2 december TONEEL CC HET BOLWERK: “LA BOITE A ZAZOU”

Als eerste productie opent toneelgroep “De Violier” graag met een knaller van een klucht: “La Boîte à Zazou” van en door JOHAN CLAUS bijgestaan door Koen Leys.

Voor de 5de keer kruipt Johan Claus in zijn pen om jullie een nieuw toneelstuk te toveren. En magie zal er zijn. Een spektakelstuk met dans, zang en veel pluimen. Op vraag van de auteur wordt dit stuk opgedragen aan Josse Ceulemans, onze ere-voorzitter, die 5 jaar geleden van ons is heengegaan.

Er werden 6 tickets gereserveerd à € 9,00 (graag storten op de welgekende Ari-Vee rekening)

 Afspraak om 14u45 aan de kassa van CC Bolwerk – Bolwerkstraat 17 – 1800 Vilvoorde. De voorstelling begint om 15u00.

 Graag Mieke verwittigen of je erbij zal zijn aub

Maandag 3 december FILM CC STROMBEEK “NIET SCHIETEN”

Op een doordeweekse november gaat de 9-jarige David met zijn ouders en zus Rebecca inkopen doen. Maar dan breekt onverwacht de hel los: de bende van Nijvel doet een aanval op het grootwarenhuis en David ziet zijn ouders en zus voor zijn ogen neergeschoten worden. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. Zijn grootouders Albert en Metje vangen hem op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…

Voor de verfilming van één van de meest wrede en hallucinante hoofdstukken uit onze hedendaagse geschiedenis baseerde Stijn Coninx zich op het levensverhaal van David Van de Steen en zijn boek ‘Niet Schieten, dat is mijn papa!’ Van de Steen was zelf nauw betrokken bij de film en waakte mee over de authenticiteit van het vertelde verhaal. Ruim 25 jaar na Daens betekent Niet Schieten ook een nieuwe intense samenwerking tussen Stijn Coninx en Jan Decleir die de rol vertolkt van Davids grootvader. Door te kiezen voor het standpunt van de grootvader laat Niet Schieten niet enkel de hardheid van de misdaad zien, maar vooral de frustratie van de achterblijvers die tot op de dag van vandaag in de steek zijn gelaten.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal in het CC Strombeek. De films begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Zaterdag 8 december PUTTEKE WINTER IN DE SCHORRE

Deze winter kun je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen!

Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is “Putteke Winter” ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar.

Tijdens “Putte Winter” is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, mysterieuze uitdagende figuren, wervelende vuurshows en hartverwarmende poëzie. Op meerdere plekken kun je gezellig opwarmen met een lekkere glühwein, chocolademelk of jenever en genieten van sfeervolle livemuziek.

Nieuw in De Schorre zijn “De zwaardridders van Sint-Joris” dit is een vurige paardenshow. Dappere ridders zullen strijden met hun paarden en in volle galop over een wilde vlammenzee springen.

De show vindt plaats op de Eventweide – shows om 19u00 – 19u25, 20u00 – 20u25 en 21u00 – 21u25

We spreken af ter plaatse om 18u00

En ticket kost € 4,00 (best vooraf te bestellen via de link die je vind op Putteke Winter de Schorre 2018)

Adres: De Schorre – Schommelei 1 – 2850 Boom

Kom je ook? Geef dan een seintje aan Mieke

Zaterdag 8 december CINEMA IN BRUSSEL ONLY SINGLES!!

We gaan naar het cinemacomplex KINEPOLIS (Eeuwfeestlaan 20 – 1020 Brussel) en kiezen daar een film.

Samenkomst in inkomsthal tussen 19u00 en 19u15.

Contactpersoon Chris, bel of sms haar als je meegaat .

Nadien mogelijkheid om samen een glaasje te drinken.

Zondag 9 december TENTOONSTELLING VAN GOGH IN BRUSSEL

We bezoeken de virtuele tentoonstelling over Van Gogh in het beursgebouw van Brussel.

Dank zij de meest recente virtuele projectietechnologie wordt je ondergedompeld worden in het spectaculaire universum zonder weerga van Vincent Van Gogh. Je volgt een parcours dat je het leven van de artiest op een nieuwe manier laat ontdekken: zijn tijd in het klooster en in Arles, de geheimen uit de brieven die hij schreef aan zijn broer en nog veel meer. Je maakt een groots klank- en lichtspektakel mee, dat u op sleeptouw neemt aan de hand van de wereldbekende en vertrouwde beelden van Vincent Van Gogh. Dit laat geen mens onberoerd.

Heb je er ooit al van gedroomd om binnen te stappen in een buitengewoon schilderij ? Zo kan je compleet opgaan in het werk van de kunstenaar, zodat de realiteit van de wereld om je heen vervaagt en overgaat in de nieuwe wereld die de artiest creëerde. Wel, deze tentoonstelling biedt je de mogelijkheid ! De Virtuele Realiteit ervaring neemt je mee in het leven van de artiest in Arles. U reist doorheen 8 verschillende werken en hun inspiratiebron. De kamer van Van Gogh, de velden, het bos, het dorp om te eindigen met de sterrennacht over de Rhone…

Meer info op http://www.expovangogh.be/nl/

De Kerstmarkt zal ook open zijn, dus wie wil kan ervoor of nadien nog wat rondkuieren.

Afspraak op de trappen aan de hoofdingang om 14u00. Toegang tentoonstelling 16,50€, voor gepensioneerden 13,50€, en ook als we met 10p zijn, maar dan moeten we op voorhand wel de tickets kunnen bestellen. De VR ervaring kost 2 euro extra. Geef Chantal een seintje als je meegaat, liefst voor donderdag 6 december.

Woensdag 12 december AD LUCEM – MOLIERE THEATER IN ELSENE

Ad Lucem is de verrassende match tussen Belem, het virtuoze muzikale duo (Didier Laloy, accordeon en Kathy Adam, cello), en Barbara Furtuna, het Corsicaans meerstemmig ensemble dat zijn inspiratie put uit de eilandtraditie. En als Noordzeegolven de kusten van de Middellandse zee beroeren, ontstaat een perfecte alchimie.

Ad Lucem is een spel van confrontatie en toenadering, loslaten en terugvinden. Het is de onwaarschijnlijke chemie tussen Belem (Didier Laloy & Kathy Adam) en Barbara Furtuna, een uitmuntend Corsicaans vocaal kwartet met een repertoire dat stemt uit een eeuwenoude traditie.

Vanuit hun eigen oogpunt en respectievelijke stijlen gaan ze op zoek naar wat hen bindt, een queeste naar een muzikaal equilibrium. Het resultaat is een adembenemend en subtiel repertoire waarin ogenschijnlijk ver van elkaar af liggende werelden worden verweven.

Belem, het duo Didier Laloy en Kathy Adam, maakt al jaren indruk met hun wonderschone hybride van kamermuziek, filmische klanken en wereldmuziek, maar ook met verrassende projecten en samenwerkingen zoals met Walter Hus’ Mekanics of met het Quartz Ensemble.
Barbara Furtuna is een Corsicaans vocaal ensemble, bestaande uit vier mannen, dat op uitzonderlijke wijze de Corsicaanse traditionele polyfone zangstijl beheerst. Zij weten bovendien een uniek eigen geluid te creëren: strak, schor, maar ook melancholisch en puur. Schitterende stemmen die ons raken tot in onze kleinste vezels.

Sinds tien jaar is de groep veelvuldig aanwezig op de internationale scène, in Europa, Noord-Amerika, Canada of Australië. Hun repertoire bestaat uit traditionele religieuze en wereldlijke liederen, eigen composities, nieuwe arrangementen en hernemingen van oude gezangen uit het collectieve geheugen. Net als Belem staan ze op voor de meest verrassende samenwerkingen zoals met barokensemble l’Arpeggiata, tenor Plàcido Domingo of het Iraanse ensemble Constantinople.

Ticket: € 17,00   Waar: Molère Theater – Naamsepoortgalerij Bolwerksquare 3 – 1050 Elsene

Ga je graag mee stuur dan een sms of geef een seintje aan Hugo

Vrijdag 14 dec LEZING PIETER BOUSSEMAERE: Eerste Hulp bij Klimaatverwarring / Tien klimaatacties die werken

Met de uitzonderlijk warme zomer nog in gedachten, krijgt de klimaatproblematiek meer aandacht dan ooit. Daarom organiseren  we met de milieuraad van Grimbergen op 14 december een nieuwe editie van de jaarlijkse “open milieuraad”, een zitting toegankelijk voor het grote publiek. Deze zal plaats vinden in de schouwburg van het cultuurcentrum.  Onze gastspreker is Pieter Boussemaere, docent geschiedenis en klimaat aan de Vives Hogeschool in Brugge. Peter zal een lezing geven gebaseerd op zijn boeken “Eerste hulp bij klimaatverwarring” en “Tien klimaatacties die werken”.    (https://pieterboussemaere.com/, https://10klimaatacties.be/).

Toeschouwers krijgen gratis toegang EN, dankzij sponsoring door een aantal bedrijven uit Grimbergen, een exemplaar van het boek! Dit verhoogt de kansen dat jullie achteraf ook daadwerkelijk aan de slag gaat met de voorgestelde acties, want daar is het uiteindelijk om te doen. 

Binnenkort wordt dit evenement in het infoblad van de gemeente aangekondigd. Ondertussen is de lezing  al wel opgenomen in de programmatie van het cultuurcentrum. Reservatie is wel verplicht en jullie kunnen dus nu al gratis tickets reserveren voor de lezing en het boek. 

https://www.ccstrombeek.be/nl/voorstelling/2998/eerste-hulp-bij-klimaatverwarring

Zaterdag 15 december MECHELEN IN DEN DOENKER

Sfeervolle kerstwandeling door de Mechelse verlichte historische binnenstad.

Tijdens de wandeling passeren we langs kerstmarkten o.a. op de Haverwerf en Vismarkt, de multiculturele kerstmarkt in het Klein-Begijnhof Bogaerd met randanimatie. We wandelen doorheen de smalle straten van het Groot-Begijnhof in kerstsfeer en levende kerststal op het binnenplein van brouwerij Het Anker vanaf 18u00 tot 21u00.

Afstanden: 5 en 10km – zaklamp voorzien. Prijs: € 1,50

STARTPLAATS: OPGELET ANDERE LOCATIE!!  Zaal De Loods – Douaneplein 2 – 2800 Mechelen

Afspraak om 18u00.

Geef Mieke een seintje als je mee gaat.

Zaterdag 15 december KERSTCONCERT BIG BAND GRETY

Big Band Getry brengt vanavond een heus Kerstmisconcert ten berde!

Zoals jullie vorige maand in ons boekje hebt kunnen lezen, speelt Guillaume ook als trompettist bij deze big band. Hij zou het leuk vinden dat jullie hem een beetje ondersteuning bezorgen door jullie aanwezigheid!

Locatie: zaal “De Kring” – Damstraat 89 – 1800 Houtem

Kaarten in voorverkoop kosten € 7,00 – aan de kassa betaal je € 10,00. Voor de kaarten in VVK kan je terecht bij Guillaume

Dinsdag 18 december FILM CC STROMBEEK “GIRL”

Net als vele meisjes droomt de 15-jarige Lara van een carrière als ballerina. Ze werkt dan ook keihard op de balletschool en trotseert niet alleen de intense lessen, maar ook haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara is immers geboren als jongen. Met de onwrikbare steun van haar liefdevolle papa probeert ze haar eigen identiteit te vormen en groeit ze – met veel vallen en opstaan – niet enkel als ballerina maar ook als jong meisje.

In Cannes werd Girl op een minutenlange staande ovatie getrakteerd en ging de film naar huis met maar liefst 4 prijzen. Sindsdien is de prijzenregen niet gestopt en is Girl bevestigd als de Belgische inzending voor de Oscars. Zelden zijn publiek én critici het zo eens in hun lof. Girl is dan ook een ronduit prachtige film, teder en genuanceerd, en met verbluffende acteerprestaties.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal in het Cultuurcentrum Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)  Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy

Donderdag 20 december KOOKLES MET DANIEL IN STROMBEEK

De kookles o.l.v. gelegenheidskok Daniel is zowel voor beginners als voor gevorderden en gaat door in de leskeuken van het CC te Strombeek.

Je brengt best een schort mee en een keukenmesje want het is een “doe”-les: we koken dus zelf onder begeleiding van Daniel. Alle klaargemaakte gerechten worden samen opgegeten en de kosten worden verdeeld onder de deelnemers.

Aanvang om 19u00 einde rond 23u00. Kostprijs +/- €15,00. Voorschot van € 13,00 geldt als inschrijving (te betalen op het 953-0505406-05 van Daniel Nerinckx). Het saldo wordt ter plaatse verrekend.

Inschrijven mogelijk tot vrijdag 14 december. Liefst via mail daniel.nerinckx@telenet.be.

Vrijdag 21 december BOWLING IN WEMMEL

In BOWLING STONES te WEMMEL.

Afspraak om 19u45 zodat we om 20u00 stipt kunnen starten. Guy reserveert op voorhand 1 of 2 banen daarom moeten we stipt om 20u00 starten.

Prijs: 6,00 per spel. Geef op tijd een seintje te geven aan Guy als je erbij wil zijn.

Alleen een pintje komen drinken kan natuurlijk ook!

Zaterdag 22 december KAARTAVOND IN ONS LOKAAL

Leg je graag een kaartje in een ontspannen sfeer kom dan langs in ons lokaal voor een boompje te wiezen, belotte, pandoeren of een ander kaartspel. Het kaarten start om 19u00.

Wie graag een kaartje legt kan een seintje geven aan Jan V .

PS: diegenen die een ander gezelschapsspel willen spelen zijn natuurlijk ook welkom (wel zelf meebrengen aub).

Zondag 23 december KERSTMARKT IN LEUVEN

Beleef Leuven in een feestelijke kerstsfeer tijdens de Leuvense kerstmarkt. Wegens werken op het Hooverplein is er een eenmalige verhuizing van locatie naar het Sint-Donatuspark, het voor deze gelegenheid feeëriek verlichte stadspark van Leuven. Kuier over de mooiste kerstmarkt van ’t land in het park. Nip van een parelend winterbier of dampende glühwein, laat je meeslepen op de vrolijke tonen van kerstliedjes. Zoek het geschikte kerstcadeau voor familie en vrienden. Oh ja, de Leuvense tv-kok Jeroen Meus is ook opnieuw van de partij in eigen stad, ditmaal met een kerst-Würst.

Het Ladeuzeplein krijgt wegens de verhuis een andere invulling. Je zal er kunnen schaatsen op een overdekte ijsbaan en tevens een ijsschuifaf uitproberen. Op een Provençaalse kerstmarkt beleef je de sfeer van de Provence in Leuven. Met alles erop en eraan: kazen, charcuterie, Bouillabaise, pastis, Provençaals linnengoed enz.

Locatie kerstmarkt: Monseigneur Ladeuzeplein en St-Donatuspark (eenmalig) Afspraak om 15u00 aan de trappen van het Stadhuis.

Ga je mee geef dan een seintje aan Mieke

Maandag 24 december KERSTAVOND IN ONS LOKAAL

Kerstavond is nog altijd de avond bij uitstek om gezellig samen te zijn! Dus traditiegetrouw willen wij deze avond samen vieren en hopen dat jullie ook van de partij zullen zijn.

We spreken af in ons lokaal om 19u30. Traditiegetrouw genieten we van een glaasje glühwein en een hapje bij het “kampvuur”.

Daarna volgt een menu bestaande uit voorgerecht of soepje, hoofdschotel en dessert. Karel roert in de kookpotten, dus dat wordt genieten !

Wie zin heeft om met ons mee te vieren is van harte welkom. Bijdrage van € 30,00 te storten op Ari-Vee rekeningnr. BE69 7340 1573 0678. Drankjes zijn in de prijs inbegrepen.

Kom je ook? Geef Lieven een seintje vóór 20 december.

Zondag 30 dec STADSWANDELING DOOR DE PARKEN VAN LAKEN

Deze wandeling brengt ons van park tot park en van tuin naar tuin in Laken, waar ook het koninklijk domein gelegen is. De wandeling voert langs de prachtige ‘Tuinen van de Bloemist’, het publieke deel van het Koninklijke park. We maken ook een ommetje naar het Osseghempark en wandelen langs de Koloniale Tuin. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Afspraak om 14u00 aan de uitgang van metrostation Stuyvenbergh. Voor wie me de wagen komt, dat is aan de kruising van de De Smet De Naeyerlaan en de Houba de Strooperlaan, enkele honderden meters voorbij het Koning Boudewijn Stadion. Kom je mee uitwaaien in Brussel ? Geef dan een seintje aan Lieven

Maandag 31 december OUDJAAR VIEREN IN HOF TEN AS

We kiezen er met Ari-vee voor om ons net als vorig jaar in de watten te laten leggen in Hof ten As in Steenokkerzeel waar we de hele avond en nacht kunnen doorbrengen en genieten van een all-in formule aan 125 €/persoon. Inschrijven kan je enkel nog rechtstreeks via het restaurant.

Meer info op: https://www.hoftenas.be/eindejaarsfeesten-in-hof-ten-as