Selecteer een pagina

ARCHIEF

 

Zondag 1 april PAASBRUNCH IN ONS LOKAAL

Zoals elk jaar, gezellig samen zijn vanaf 15u00. Iedereen is welkom!

We starten de namiddag met een paar gezelschapsspellen: vergeet niet jullie kaarten of favoriet gezelschapsspel mee te brengen. Indien goed weer kunnen we petanquen en er is ook nog een ping-pong tafel, paletten en balletjes meebrengen he -J.

Een gezellige babbel kan ook!

Om 17u30 starten we met ons origineel paasbuffet: iedereen die komt of blijft eten brengt een iets mee van zo’n 250 gr om ons buffet samen te stellen.

Brood, daar zorgen wij voor!

Hopelijk komen jullie met zijn allen af zodat het een succesvolle namiddag wordt zoals de andere jaren, tot dan?

Inschrijven doe je door te bellen naar Diane of Rudy  ten laatste vrijdag 30 maart (om de nodige aankopen te plannen)!

Zaterdag 7 april FILM IN MECHELEN

Zin om vanavond naar een leuke film te gaan zien ? We spreken af om 19u00 stipt aan de kassa van UGC Mechelen (het vroegere Utopolis, Spuibeekstraat 5 – 2800 Mechelen). De meeste films beginnen om 19u45. Kom je ook, geef dan een seintje aan Lieven op 0486 / 082 631.

Carpooling vanaf het Ari-vee lokaal: afspraak om 18u25. Geef een seintje ten laatste om 18u00 een seintje aan Lieven.  We kunnen naar ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ gaan zien, maar je kan ook voor een andere film kiezen.

‘Three Bilboards …” is onvergetelijk in hilarisch wraakdrama waarvoor Frances McDormand werk bekroond met de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. Zelden jongleerde iemand zo zelfverzekerd met tragedie en komedie als Martin McDonagh in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Een hilarisch feest van scherpe dialogen dat je tot tranen toe beweegt én aan het denken zet. De titel verwijst naar de drie enorme reclamepanelen die Mildred Hayes (Frances McDormand) heeft afgehuurd om aandacht te vragen voor de onopgeloste moord op haar dochter, zeven maanden geleden. Op een bloedrode achtergrond schreeuwen zwarte letters: “Verkracht terwijl ze stierf / Nog steeds niemand opgepakt? / Hoe kan dat, chief Willoughby?”

Het is zowat de enige keer dat Mildred haar wanhoop – althans op papier – uitschreeuwt, want tijdens de rest van de film houdt ze zich ijzig kalm. Frances McDormand, minstens even onvergetelijk als in Fargo, speelt haar als een emotioneel verwoeste vrouw die niets meer te verliezen heeft. En dus ook niet bang is om de autoritaire politie van haar kleine stadje openlijk uit te dagen, en zo de hele gemeenschap tegen zich in het harnas te jagen.

Hoe iedereen samenwerkt om haar de mond te snoeren, het doet onvermijdelijk aan het #metoo-debat denken. Maar Mildred laat zich niet intimideren, en vecht indien nodig zelfs fysiek terug met een welgemikte trap in het kruis. Ze is John Wayne en The Bride uit Kill Bill ineen – maar dan met een vlijmscherpe tong in plaats van een samoeraizwaard.

Mildreds dialogen – vaak zijn het zelfs eerder monologen – zijn pure perfectie. Vaak heb je zin om recht te veren uit je bioscoopstoel en luid te applaudisseren: voor McDormand, die het allemaal zo droog en minimalistisch brengt, en voor McDonagh, die elke letter van dit bijna twee uur durende feest zelf geschreven heeft. De toon gaat van tragisch naar dolkomisch, en van teder naar brutaal. Soms bijzonder abrupt, waardoor je na een pakkende scène met politiechef Woody Harrelson meteen weer tussen je tranen door moet schaterlachen om Sam Rockwell, zijn trouwe maar oliedomme hulpje.

Rockwells personage Dixon komt hoe langer hoe meer centraal te staan in het verhaal. Toegegeven, zijn transformatie van racistische geweldenaar tot, euh, iets minder verwerpelijks, voelt een tikje gemaakt. Dat je er toch helemaal in meegaat, is te danken aan Rockwells verrassende invulling van het personage: in zijn ogen schemert iets goeds door, als een hond die met de juiste training wél een brave loebas zou kunnen worden. Thematisch borduurt McDonagh voort op In Bruges: hoop, en de mogelijkheid tot vergiffenis en verandering, daar gaat het allemaal over.

 

Zondag 8 april SINGLE STAR FOR A DAY!

En we blijven zingen!

We spreken af om 14u00 in ons lokaal.

Er kunnen nog altijd nieuwe zanger(es)s(en aansluiten! Welkom! Stuur een bericht naar Jean.

Het Star-for-a-Day Team

Vrijdag 13 april DISCOAVOND MET KOUD BUFFET

Een supergezellige disco met een uitgebreid koud buffet à volonté voor een luttele 7 euro (excl drank). Na het buffet is er een kei van een dansavond met onweerstaanbare dansmuziek.The place to be is Flash Back Disco Bar, Henri Torleylaan 62, 1654 Huizingen
Contactpersonen :  Nadine H. 
0479/95.81.82   en   Vera C.  0473/61.57.92
Nadine wacht de eet- en dansfanaten op in het cafeetje (dat men moet doorlopen om in de Flash Back te komen)  om 19 u 30 ; na kwart voor acht zal ze in de disco wachten, waar een tafel zal gereserveerd zijn. Belangrijk is je aanwezigheid te melden tot ten laatste woensdag 11 april.

Zaterdag 14 april TONEEL “CAFE GLACE” – MECHELEN

Het Mechels Volkstoneel speelt voor ons het volgend stuk: “Café Glacé”

Theo, een wat schuchtere automecanicien, is heimelijk verliefd op de mannenhaatster Lia. Zijn concierge, een spontane volksvrouw, tracht hem tot andere gevoelens te brengen en insinueert in de richting van haar dochter, Jenny. Maar dit lieve kind heeft al een vrijer. Theo tracht Lia op allerlei manieren te intimideren, hierbij gesteund door de concierge. Er komt toenadering tussen Lia en Theo. Maar ook Jenny, die intussen in verwachting is, zit achter Theo aan. De twee vrouwen krijgen ruzie. Theo is geleerd, hij wil zijn vrijheid
behouden en neemt de benen.

 6 kaarten liggen op ons te wachten à € 12,00 – 60+ € 10,00

 Afspraak: Korenmarkt 14 – 2800 Mechelen om 20u15 – toneel begint om 20u30

 Graag vóór 11 april een seintje aan Mieke zodat zij eventueel nog kaarten kan bij bestellen of terug vrijgeven – bedankt.

Zondag 15 april KEGELEN IN ANTWERPEN

Kegelen in de Kegelkluis – Leeuwenstraat 16 in Antwerpen om 15u00.

Wij hebben 2 banen ter beschikking tot 17u00. We spelen in ploegverband wat prettiger is.

Afspraak om 14u45.

Ga je mee? Geef dan een seintje aan Karel.

Zaterdag 21 april FUIF IN MORTSEL

Dit dansfeest is niet vergelijkbaar met een klassieke fuif. Kom jezelf overtuigen en meedansen en voel het verschil. Een Dance4Change-dansfeest nodigt uit tot dansen en bewegen in een open sfeer en dit op kleurrijke muziek uit alle continenten: Afrikaanse ritmes, pop, dance, Latijnse tempo’s en onvergetelijke rock- en dansnummers van de jaren ’70, ’80, ’90 tot hedendaags.

We spreken af om 22u15 bij de ingang van Kunstencentrum Kaleidoscoop (gebouwen van de voormalige Lustrerie Stella),  Molenstraat 50, 2640 Mortsel. Ga je mee? Stuur dan Lieven ten laatste zaterdagochtend een smsje. Carpooling: bij voldoende interesse (minstens 4 deelnemers) vertrekken we om 21u30 aan het Ari-vee lokaal.

Zondag 22 april WANDELING IN ASBEEK 9KM

Chantal wandelt met ons 9 km in en rond Asbeek. Het is een modderig parcours zonder tussenstop! Dus aangepast schoeisel en een dorstlesser voorzien!

Afspraak om 14u30 aan de kerk in Asbeek (Kespier Asbeek).

Bij hevige regen gaat de wandeling niet door!!

Ga je mee wandelen geef Chantal dan een seintje

Donderdag 24 april FILM CC STROMBEEK “THE POST”

Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep) en redacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

We spreken af om 20u15 aan het onthaal ins het CC Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)

Donderdag 26 april BROUWERIJBEZOEK – BROUWERIJ HAACHT

Vandaag brengen we een bezoek aan de brouwerij Haacht!

Spijtig dat we het op een donderdagavond moeten doen maar wegens veiligheidsredenen wordt er op vrijdag niet gebrouwen vandaar!

Gezien het historisch karakter van de site – bestrating in kasseien, verschillende trappen – is gemakkelijk schoeisel aan te raden!

De rondleiding begint om 18u00 met een verwelkoming in de feestzaal, een filmvoorstelling en een rondleiding doorheen Brouwerij Haacht.

Het einde is voorzien rond 20u00 en dan krijgen we allemaal een geschenk en 2 gratis consumpties in de brasserie “Brouwershof” recht tegenover de brouwerij. Deelname prijs: € 6,00.

Afspraak ten laatste 17u45 op de parking van brasserie “Brouwershof” – Provinciesteenweg 10 – 3150 Haacht.

De reden waarom ik eerst rondvraag naar de interesse van dit bezoek heb gedaan, is dat wij met minstens 15 personen moeten zijn.

Mag ik jullie vragen om vóór 18 april jullie deelname te bevestigen aub zodat ik aan brouwerij Haacht kan bevestigen dat deze rondleiding door kan gaan of niet – bedankt voor jullie begrip.

Dus graag een seintje aan Mieke vóór 18 april