Selecteer een pagina

Brady heeft al heel zijn leven één grote passie: rodeo rijden. Na een bijna fataal ongeluk wordt hij gedwongen zijn toekomst te herzien. Kan hij nog wel rijden nu hij in het zadel fysiek en mentaal lijdt? Is stoppen een optie? Of zal afscheid van het cowboyleven net een nog grotere kwelling vormen?

The Rider is een prachtige mix van fictie en elementen uit de documentaire cinema. De meeste acteurs – Brady Jandreau voorop – spelen gefictionaliseerde versies van zichzelf, terwijl ook de camera en montage het geheel een grote naturel en waarachtigheid geven. Deze wondermooie film, over de worsteling van een jongeman met zijn identiteit en mannelijkheid in een Amerikaanse macho-omgeving, viel in de prijzen op het Filmfestival van Cannes, op Palm Springs Int. Film festival, Hamburg Festival en talloze andere. Deze film is overigens ook een beetje Belgisch. De productie was in handen van Bert Hamelinkck, voor de Amerikaanse afdeling van het productiehuis Caviar

We spreken af om 20u15 aan het onthaal ins het CC Strombeek. Film begint om 20u30. Vooraf eten in de cafetaria kan maar dan best ten laatste om 19u00 aanwezig zijn.

Prijs: € 7,00 of € 6,00 (65+)

Ga je ook? Geef dan zo vlug mogelijk een seintje aan Guy (tickets worden enkel besteld voor wie ook daadwerkelijk komt!)