Selecteer een pagina

Ik weet het, vandaag is het autoloze zondag dus ideaal om eens met de trein richting Leuven te reizen!

Een Leuvense begijn neemt ons mee op een wandeling door het Groot Begijnhof van Leuven (Unesco Werelderfgoed) en vertelt over haar dagelijkse leven in de 17de eeuw. Volgden de begijnen toen nog de oorspronkelijke idealen van deemoed en kuisheid? Of namen ze het niet meer zo nauw met hun geloften, genoten ze van overvloedig gedekte tafels en dronken en dansten ze naar hartenlust?

De begijn zal je een relativerend en soms een beetje ondeugend verhaal van haar leven brengen tijdens de wandeling door het prachtig gerestaureerde Leuvense begijnhof met Kerk, infirmerie, H. Geesttafel, huizen en conventen …

De wandeling begint om 11u00 en start aan de trappen van het stadhuis en duurt een 2-tal uur – daarna kan je eventueel iets klein eten en er loopt ook een fototentoonstelling in het stadspark (ingang Tiensestraat) “De Duitse Negatieven van Leuven” die we nog kunnen bezoeken (ingang gratis)

Deelnameprijs: € 6,00

Vermits we moeten reserveren om mee op wandeling te kunnen, zou ik graag tegen ten laatste 10 september weten of je erbij zal zijn – dat kan door een telefoontje aan Mieke te geven en € 6,00 over te schrijven op de welgekende rekening van Ari-Vee BE69 7340 1573 0678.