Selecteer een pagina

Dit weekend gaan er 2 tentoonstellingen in première: Kabinet der heerlijkste tekenwerken en portretten van Frans Hals

Het verzamelen van prenten en tekeningen kende in de Noordelijke Nederlanden van de 18de eeuw een ongekende populariteit. In de tentoonstelling Kabinet der heerlijkste Tekenwerken, laten 80 werken op papier uit de collecties van de KMSKB de fascinerende verscheidenheid aan onderwerpen en technieken zien die de Nederlandse tekenkunst van toen typeert. De tentoongestelde tekeningen komen uit de verzameling van Jean de Grez, een Nederlander die vanuit Breda naar Brussel verhuisde. De tentoonstelling toont de topstukken uit de collectie van 4250 tekeningen van de 16de tot de 19de eeuw

De familieportretten van Frans Hals tonen een virtuoze kunstenaar die traditionele conventies doorbrak en daarmee bakens verzette in de westerse schilderkunst. Verder heropenen de gerestaureerde Hollandse zalen van het museum dit weekend en kan je ook de andere lopende tentoonstellingen en de permanente collectie met talrijke werken van Breugel bezoeken.

Afspraak om 14u00 aan de ingang van de KMSK, Regenschapstraat 3, 1000 Brussel. De ingang kost 10 euro en een audiogids 4 euro. Geef Lieven een seintje als je meegaat.