Selecteer een pagina

Openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei.

De leden van vzw HORAL openen van 10u00 tot en met 18u00 hun deuren om ons te verwelkomen.

Er zijn doorlopend rondleidingen en uiteraard kunnen we ter plaatse genieten van lambiek, geuze, framboise en andere lambiekbieren.

De toegang is gratis.

Dit jaar opteren we voor een bezoek aan:

  • Brouwerij BoonFonteinstraat 65 – 1502 Lembeek

Geniet tijdens het bezoek ook van een gratis proevertje lambiek tussen de eikenhouten vaten. De bieren van Boon alsook de Oude Geuze Megablend 2019 kunnen gedegusteerd worden aan de verschillende bars. De speciale proeversbar zal ook aanwezig zijn. In deze extra bar zullen speciale flessen geuze uit de Boon-reserve te proeven zijn. Voor de hongerigen is er warme beenham, pensen met een broodje, boterhammen met plattekaas of kramiek met warme balletjes. In de brouwerijwinkel zijn ook alle bieren en bierglazen te koop.

Parkeren kan op de parkeerweide tegenover de brouwerij.

  • Brouwerij HanssensVroenenbosstraat 15/1 – 1653 Dworp

Hier worden alle geproduceerde bieren ter degustatie aangeboden. Die dag wordt ook de Hanssens VSOR (Very Special Old Red), en éénmalige blend van een mix van rode vruchten (aardbeien, frambozen, krieken en zwarte bessen) met oude lambiek gelanceerd. Tezelfdertijd kan je een bezoek brengen aan de tentoonstelling van werken van de lokale schilder Patricia Horvath. Bij Hanssens Artisanaal proeft u dus ‘kunst voor lichaam en geest’. Daarnaast wordt er ook varken aan het spit bereid, wulken in geuzesoep, huisgemaakte gedroogde worsten met Gueuze Hanssens, ballekes in tomatensaus en ook broodjes ‘zonder vlees’ bereid.

  • Brouwerij Oud BeerselLaarheidestraat 230 – 1650 Beersel

Oud Beersel opent tijdens de Toer de Geuze 2019 een pop-up bar in het voormalige Bierhuis Oud Beersel, gelegen naast de brouwerij. Naast de HORAL Megablend worden er nieuwe Lambiekbieren van Oud Beersel voorgesteld, en je kan verschillende nieuwe collabs met nationale en internationale brouwerijen proeven.
Oud Beersel biedt alle bezoekers een gratis lambiekproevertje aan tijdens de rondleiding. Je kan een bezoek brengen aan de Kriekerij van Schaarbeekse kriekenlaren achter de brouwerij en aansluitend een glas drinken in de pop-up bar.
Wie honger heeft, kan bij Oud Beersel terecht voor Bourgondische lekkernijen zoals varken aan ’t spit gemarineerd met lambiekbier en broodjes met kwaliteitsvlees van Hoeve Cuvry.

Er is parking voorzien op de Hendrik Consciencestraat, de straat tegenover Oud Beersel.

 

We vertrekken aan ons lokaal om 10u00.

Ga je mee toeren op geuze? Geef dan een seintje vóór 4 mei aan Willy