Selecteer een pagina

ACTIVITEITEN

 

PRAATCAFE

Domein Rijckendael, Grote Winkellaan 106 te 1853 Strombeek-Bever.

Elke woensdag van 20u00 tot 23u00.

Elke woensdag van de maand, ONTHAAL van de nieuwkomers om 20u30.

Elke 3de woensdag van de maand, gezelschapsspelletjesavond

Elke 4de woensdag van de maand, HAPPY HOUR voor de jarigen van de maand

van 21u30 tot 22u30.

Maandag 3 juni FILM CC BOLWERK “PAST LIVES”

Nora en Hae Sung, twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt wanneer Nora’s familie uit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde wanneer hij haar opzoekt in New York.
Film begint om 14u30.
Opgelet: laat tegen 1 mei weten of je mee gaat – de tickets moeten nog besteld worden.
Mieke verwacht jullie om 14u15 – in de foyer van CC Het Bolwerk – Bolwerkstraat 17 – 1800 Vilvoorde.
Prijs € 6,00 – voor 65+ € 5,00.

Maandag 3 juni FILM CC HET BOLWERK “THE ZONE OF INTERESTS”

Maak kennis met de familie Höss. Vader Rudolf gaat elke dag trouw naar zijn werk als directeur van een nabijgelegen fabriek. Moeder Hedwig stuurt het huishouden aan en zorgt voor hun vijf kinderen. Ze leiden een idyllisch bestaan, met zwempartijen in hun weelderige tuin, picknicks aan de rivier… Schaduwzijde van dit bestaan: de fabriek waar Rudolf leidinggeeft, is het concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau. We volgen er gelijktijdig een Pools meisje dat de gevangenen probeert te helpen. Een schril contrast met het leuke familieleven van de directeur.

Film begint om 20u30.
Opgelet: laat tegen 1 juni weten of je mee gaat – de tickets moeten nog besteld worden.

Mieke verwacht jullie om 20u15 – in de foyer van CC Het Bolwerk – Bolwerkstraat 17 – 1800 Vilvoorde.
Prijs € 6,00 – voor 65+ € 5,00.

Vrijdag 7 juni AVONDJE BIJ “DE FRED HISTORIE”

“De Fred Historie” is een wijnbar in Vilvoorde, waar je aan democratische prijzen, kan genieten van heerlijke wijnen, gewone dranken en tapas.

Vanavond hebben we geluk want er komt een bandje (live muziek) die ons covers van Clouseau maar ook een eigen Nederlandstalig repertoire brengen.

We spreken af om 18u30 ter plaatse – Groenstraat 93 te Vilvoorde.

Optreden start om 20u00. Kom je? Graag dan een smsje aan Anne H

Woensdag 12 juni INTERNETFRAUDE, WEES OP JE HOEDE !

Door Wim van der Biest

Voor een keer gaan we ons praatcafe inruilen voor een zeer interessante lezing. Deze avond zal het praatcafe niet toegankelijk zijn zoals gewoonlijk maar enkel open zijn voor geinteresseerden die deze 2 uur durende lezing bijwonen.

Wim Van der Biest is commissaris bij de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen. In de aanloop naar zijn pensionering heeft hij vrij recent zijn leidinggevende functie ingeruild voor zijn oude passie van het programmeren van apps, maar voorheen was hij er 20 jaar lang diensthoofd van de RCCU (Regionale Computer Crime Unit). Deze gespecialiseerde steundienst doet in hoofdzaak forensisch onderzoek op in beslag genomen computers en smartphones met als doel bewijs te vinden voor de misdrijven waarvan de beslagenen verdacht worden. Uiteraard geldt dit evenzeer ten ontlaste als ten laste van de verdachten. Alhoewel hun onderzoeken zich in alle criminele fenomenen situeren is de hoofdmoot steeds het aantonen van bezit en/of productie van beeldmateriaal van kindermisbruik gebleven. 

Oplichting met internet, hoewel in beginsel materie voor de lokale politie, is hen uiteraard niet vreemd.Dit al jarenlang oprukkend fenomeen is omwille van zijn proporties politioneel moeilijk in te perken, vandaar het belang van sensibilisatie.

Wim gaat dan ook trachten ons wat alerter te maken voor enkele van de meest voorkomende vormen van deze oplichting.

Voor de duidelijkheid, hij geeft deze lezing niet in zijn politionele functie maar als privé-persoon.Er is steeds plaats en tijd om tijdens en erna uitleg te vragen van al of niet persoonlijke aard.

Lezing begint stipt om 20u00.

Het praatcafe is open vanaf 19u30 – iedereen is welkom.

Prijs: € 5,00 voor onze Ari-Vee leden – niet leden betalen € 8,00.

Gelieve graag Leen of Mieke te verwittigen tegen ten laatste 11 juni aub.

Zaterdag 22 juni PETANQUE EN KUBB IN VILVOORDE

Zin in een partijtje petanque? Vanavond kan dat! We spreken af om 18u00 in “The Club – Toekomststraat 68 – 1800 Vilvoorde.

Zin in een partijtje kubb? Vanavond kan dat! We spreken af om 18u00 in “The Club – Toekomststraat 68 – 1800 Vilvoorde.

Geen zin om te spelen maar wel dorst? Vanavond kan dat! We spreken af om 18u00 in “The Club – Toekomststraat 68 – 1800 Vilvoorde.

Geef een seintje aan Gabriel aub.

Zaterdag 29 juni ONTBIJT EN FIETSTOCHT MECHELEN ZEMST 30 KM

Wie heeft er zin in een ontbijtbuffet voor € 15,99 ?

Kom dan naar de Lunch GardenZemstbaan 240 – 2800 Mechelen.
Afspraak aan de ingang om 8u30.

Daarna fietsen we +/- 30 km door het landelijke Zemst en omgeving.

Voor de fietsers die niet mee gaan ontbijten: afspraak om 10u30 op de parking van de Lunch Garden
Geef een seintje als je gaat ontbijten en of fietsen aan Gisele

Vooruitblik:

Elke woensdag in juli           PARKIES VILVOORDE

Elke donderdag in juli          ZOMERSE AVONDWANDELINGEN

Elke donderdag in juli          GRATIS LUIFELCONCERTEN

Zaterdag 15 juni 2024           LEDENFEEST

Zaterdag 24 augustus MUSICAL “DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE-DAME”

Festivaria brengt het meesterwerk van Victor Hugo voor het eerst in Vlaanderen live op scène. Verwacht je aan een groots openluchtspektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker.

Zomer 2024. Het Donkmeer in Berlare is voor twee weken de Seine in Parijs! Parijs, 1482. Hoor jij de klokken al luiden? Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan? Ari-Vee bestelde 5 tickets. Prijs: € 49,00 pp. Aanvang 21u00. Plaats: Festivalhal Donkmeer, Donklaan 125, 9290 Berlaar. Vertrek: onderling af te spreken. Contactpersoon Patsy.